Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum

Danmarks Herregårdsmuseum ligger smukt placeret på Norddjursland ved Auning, og herregården er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. 

Tid med familien

På Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum kan du opleve en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. I alle skoleferier er der børneaktiviteter og levende  museum med folk i dragter samt arbejdende køkken. Museet byder på et væld af arrangementer året igennem fra klassiske koncerter, 1700-talsdage, særudstillinger til juleforberedelser.

Tid for to 

Djurslands historie er tæt forbundet med de mange slotte og herregårde, der findes her. Gammel Estrup  ligger smukt placeret på Norddjursland ved Auning, og herregården er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde. Gammel Estrups historie kan føres tilbage til 1300-tallet, og stedet var i 600 år i slægten Scheels eje. Familien var en af landets rigeste og mest indflydelsesrige i 1600- og 1700-tallet, og det siges, at den regerende Scheel kunne ride hele vejen fra Grenaa til Viborg udelukkende på egne jorde.

I dag er den gamle herregård museum og fremstår som et enestående eksempel på de danske herregårde og det liv, der blev levet blandt herskab og tjenestefolk i århundreder. Museet er et interiørmuseum med et væld af smukke møbler, gobeliner, malerier og andre genstande, og der er lagt stor vægt på at indrette de forskellige værelser, gange og sale så autentisk så muligt. Her kan du se,hvordan både herskab og tjenestefolk levede igennem århundreder.

Museet byder på et væld af arrangementer året igennem fra klassiske koncerter, 1700-talsdage, særudstillinger til juleforberedelser.

www.gammelestrup.dk

Del denne side

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum

Randersvej 2, 8963 Auning

86483001

www.gammelestrup.dk