Museerne på Djursland

På Djursland findes der en bred palette af museums oplevelser for alle medlemmer i familien. 

Oplev hele landbrugets historie og Museet for dansk herregårdskultur og historie på Museerne på Gl. Estrup. I Ebeltoft ligger Glasmuseet Ebeltoft - Danmarks internationale museum for moderne glas side om side med Fregatten Jylland - museet der fortæller historien på Fregatten Jylland  -verdens længste træskib. På Fuglsøcentret kan du se "Memory Lane" Rockmuseum, som har fokus på musik- og ungdomsliv fra 1950erne til i dag.

Kig ind på museerne på Djursland
Prøv at være sømand for en dag på Fregatten Jylland

Fregatten Jylland

En stor oplevelse på Fregatten Jylland - verdens længste træskib. Kom ombord på skibet og oplev hvordan dramatikken udfoldede sig ombord på skibet. Hjælp med at lade kanonen og husk at holde dig for ørerne til kanonshowet. I Udstillingshallen er der tid til fordybelse i skibets historie.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft

Danmarks førende museum for moderne international glaskunst. Skiftende udstillinger med danske og internationale kunstnere. I glashytten demonstreres det krævende håndværk for gæster, og hele familien kan selv lave deres eget kunstværk i glas.

Slotte og herregårde

Djurslands historie er tæt forbundet med de mange slotte og herregårde, der findes her. Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum ligger smukt placeret på Norddjursland ved Auning, og herregården er en af Danmarks bedst bevarede renæssance-herregårde. Besøg også det nærliggende Rosenholm Slot. Slottet står fuldt møbleret, som da den sidste Baron og Baronesse boede på slottet. Du kan se hundredvis af møbler, malerier og gobeliner, og få et indtryk af en adelsslægts liv og levned gennem århundreder.

Gammel Estrup - Herregårdsmuseet

Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum

På Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum kan du se, hvordan både herskab og tjenestefolk levede igennem århundrede.

Besøg Sostrup slot der byder på både seminar, mad og overnatning

Sostrup Slot

Tag på weekendretræte i klosteret, oplev musik og kunst, tag til foredrag og workshop, hold møder, kurser, konferencer eller bryllupper, besøg restauranten og biblioteket på slottet - eller gå en tur i de fantastiske omgivelser. 

Det Grønne Museum

Museet giver et lærerigt og børnevenligt indblik i hele landbrugest historie, jagten, skoven og maden. Besøg også Landbrugsbotanisk Have med gamle kulturplanter og MADENS HUS med fire autentiske køkkener fra 1600-tallet og op efter. 

Kig ind på Museum Østjylland - Grenaa

Det tilgængelige museum i Grenaa

Udstillingerne er lavet lettilgængelige for alle - uanset forudsætninger, alder eller funktionsnedsættelser. Oplev udstillingen: Fire veje til Norddjurs - Havet, Kalken, Jorden og Købstaden på Museum Østjylland i Grenaa. 

Prøv skinnecykling - Djursland For Fuld Damp

Djursland for fuld damp

Oplev nostalgien og hyggen på den gamle station i Allingåbro og tag en tur ned af skinnerne på cykel eller en på kanotur. 

Mange spændende ting på Stenvad Mosebrugscenter

Stenvad Mosebrugscenter

Fornem mosens mystik, mennesker og maskiner på Stenvad Mosebrugscenter. Prøv et af væld af gratis aktiviteter og tag en togtur ud til mosen med Tørvegrisen. 

Gallerier på Djursland

Kunst og kultur

Nyd kunst og kultur på Djursland

Dansk Motor- og Maskinsamling

Dansk Motor- og Maskinsamling

Nordens største samling af forbrændingsmotorer

For legebørn i alle aldre - vildt spændende

Djurslands Jernbanemuseum

Oplev et stykke dansk jernbanehistorie