Mikkeldagsmarked og aftenkaffe m.m. på Museum Østjylland - Djursland

Efterårsaktiviteter og faste udstillinger i efterårsferien på Museum Østjylland i Grenaa og Ebeltoft


Efterårsferie-aktiviteter i Grenaa

Mikkelsdagsmarked

Lørdag d. 29. september, kl. 11:00 - 13:00

Nyd stemningen til Mikkelsdagsmarkedet, bag din egen lækre snack, lav en kæphest og gå på mikkelsdagsskattejagt i udstillingerne.

Sted: Museum Østjylland, Grenaa.

Gratis adgang. 

Design dit eget badge

Tirsdag d. 16. oktober og torsdag d. 18. oktober, kl. 11:00 - 14:00

Lav dit helt eget badge med præcis det budskab, du gerne vil ud med. Er det Atomkraft Nej Tak? Eller skal det bare være med smukke mønstrer og fine farver? Find inspiration i særudstillingen ”Det Flyvende Hjerte – Kollektiver på Djursland”.

Sted: Museum Østjylland, Grenaa.

Gratis adgang.

Aftenkaffe: Det Flyvende Hjerte – kollektiver på Djursland

Torsdag d. 25. oktober, kl. 19:00 – 21:00

Kom på den sidste omvisning i særudstillingen, inden den lukker. En af udstillingens tilrettelæggere viser rundt og fortæller om de djurslandske kollektiver og deres beboere. Hør f.eks. om selvforsyning, bondehæren, sommerlejre, børnelivet og selvfølgelig de mange spor, kollektiverne har sat i lokalsamfundene på Djursland.  

Sted: Museum Østjylland, Grenaa.

Pris: 50 kr. inkl. kaffe, urtete og kage.

Faste udstillinger i Grenaa

Særudstilling: Det Flyvende Hjerte - Kollektiver på Djursland

Fra slutningen af 1960'erne og igennem 1970'erne blev Djursland hjem for en helt ny befolkningsgruppe; kollektivisterne. De unge indvandrere fra især København, Randers og Aarhus bragte musik, teater og idealer om fællesskab og selvforsyning med sig, og de var tydeligt anderledes end de indfødte djurslændinge.  Særudstillingen fortæller om det levede hverdagsliv i udvalgte kollektiver, om produktion, bæredygtig levevis, børneliv og kulturmøder – og så fortæller udstillingen om den arv, kollektiverne har efterladt i området. Udstillingen er lavet i samarbejde med tidligere kollektivister på Djursland. Helt i kollektivisternes ånd er den hovedsageligt bygget af genbrugsmaterialer!

Udstillingen er åben i perioden 21. april - 28. oktober.

Gratis adgang.

Fast udstilling: Fire veje til Norddjurs: Havet, kalken, jorden og købstaden

Udstillingen ”Fire veje til Norddjurs: Havet, kalken, jorden og købstaden” er en af de største historiske satsninger i Aarhus 2017. 

Den nye, permanente udstillinger tager dig med gennem 10.000 års historie på Norddjursland. ”Fire veje til Norddjurs” fortæller i fire temaer om de livsvilkår, menneskene siden stenalderen har levet under.
I temaerne Havet, Kalken, Jorden og Købstaden kommer du på en kulturhistorisk rejse gennem Norddjurs gennem tusinder af år. Hør historien om havet der altid har haft en enorm betydning for djurslændingene. Og om Kalken og de andre råstoffer, der blev udnyttet af de dygtige djurslændinge. Oplev historierne om Jorden og den store sandflugtskatastrofe, der også kaldes Nordens Pompeji.
Og slut af med at gå på opdagelse i Købstaden Grenaa, med dens smukke huse, imponerende købmandsgårde og mange, aktive mennesker.

Udstillingerne er spækket med filmklip, billeder, fortællinger og alt, hvad der ikke er sat i montre, må du røre ved.

Der er gratis adgang til udstillingerne.

Efterårsferie-aktiviteter i Ebeltoft

Æblemad og gode historier

Tirsdag 16. oktober og torsdag 18. oktober, kl. 11:00 - 14:00

Æbler og Farvergården hører sammen. I Farvergården står de oprindelige Ebeltoftæbletræer, og æblerne hænger som regel stadig på træernes grene under Ebelfestival. Traditionen tro laves der mad på bålet i Farvergårdens have, og hovedingrediensen er naturligvis de dejligste æbler. Maden garneres med gode historier fra området, og ved bålet er der altid hygge og gode snakke.

Sted: Farvergårdens Have, Ebeltoft.

Gratis adgang.

Go’Nat på museerne

Onsdag d. 17. oktober, kl. 18:00 - 21:00

En herlig tradition under Ebelfestival er Go’Nat på museerne, hvor Fregatten Jylland, Glasmuseet og Museum Østjylland byder på museumsoplevelser efter lukketid – og efter mørkets frembrud! På Det gamle Rådhus og i Siamesisk Samling slukker vi for lyset. Og hvem ved, hvad der gemmer sig i fangekælderen eller i Rasmus Havmøllers finurlige samling.

Sted: Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus, Ebeltoft.

Gratis adgang.

Faste udstillinger i Ebeltoft

Siamesisk Samling i Ebeltoft er en enestående samling af dyr og etnografiske genstande fra Siam, det nuværende Thailand. Samlingen er skabt af Rasmus Havmøller (1890 - 1940) og hans siamesiske hustru, Nang Boon Sri, under hans ophold i Siam fra 1914 til 1933. 

På Det Gamle Rådhus i Ebeltoft kan du både opleve vagtstuen, molbostuen, tingstuen og den gamle fangekælder.

www.museumoj.dk

Del denne side

Kig ind på Museum Østjylland - Grenaa

Det tilgængelige museum i Grenaa

Udstillingerne er lavet lettilgængelige for alle - uanset forudsætninger, alder eller funktionsnedsættelser. Oplev udstillingen: Fire veje til Norddjurs - Havet, Kalken, Jorden og Købstaden på Museum Østjylland i Grenaa.