Kyst og Naturferie - vildt betagende

Et 250 km blåt bånd af kyst og strand omfavner et landskab med bl.a. Nationalpark Mols Bjerge og Naturpark Randers Fjord - det er lige til at udforske. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, varieret og sjælden natur.

Forestil dig Djursland som en plade, der er trykket ned mod syd. Mod nord vipper pladen op og afslører nedenunder 65 mio. år gamle kalkaflejringer. Mod syd, derimod, ligger kalklaget dybt begravet under et magisk nationalparklandskab, som skiftende istider har formet.
Djursland indbyder til jagt efter forstenede søpindsvin under stejle kalkklinter ved Karlby, Gjerrild og Sangstrup. Fjordstemning under høj himmel ved Randers Fjord. Traveture langs nordkysten eller op på Agri Bavnehøj og Trehøje i Nationalpark Mols Bjerge. Friske cykelture ad nedlagte jernbanestrækninger i hjertet af Djursland. Frister det? Så velkommen til det vildeste Danmark.

Se også www.natur-djursland.dk hvor du kan booke aktiviteter i naturen.

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalparken har sit navn fra Mols Bjerge, der er det mest kendte fredede naturområde i nationalparken med et sjældent istidslandskab og sjældne planter- og dyrearter.

Børnevenlige strande på Djursland

Børnevenlige strande på Djursland

Det er sommer og tid til at bade. Du kan muntre dig på de lange hvide sandstrande og tage en dukkert i det friske rene vand, hvor børn kan gå langt ud inden det bliver dybt. Se mere om 100 strande her

15 ruter på cykel

Folder med ture og kort over 15 områder på Djursland: Helgenæs, Mols Hoved, Mols Bjerge, Ahl, Skærsø, Ørnbjerg, Kalø, Kolind, Katholm, Kolindsund, Gjerrild, Bønnerup, Fjellerup, Løvenholm og Udbyhøj.

Turene varierer i længde fra 14 til 55 km. Omtale og henvisning til de fire MTB-spor på Djursland: Auning, Ørsted, Grenaa og Ebeltoft. Kortet er trykt på miljøvenligt stenpapir som er meget rivestærkt og vandtæt. Kan bl.a. købes på Turistinformation Fregatten Jylland, på Grenaa Turistinformation og i MENY Rønde for kr. 50,-

Tag med Ella Bella på eventyr i Nationalpark Mols Bjerge

Ella Bella på eventyr i nationalparken

E-bogen er målrettet familier med børn i 5–12 års alderen og kan frit downloades. Tag ud i Nationalparken med gratis opgavebog ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft”.

Kyst- og Fjordcentret

Kyst- og Fjordcentret

Bliv fjordforsker for en dag og tag familien med til Kyst- og Fjordcentret hvor I får masser af natur, frilufstliv og sjove aktiviteter. Eller mød naturvejlederne ved vandet ved Blå Flag centrene i Fjellerup og Grenaa.  

Book aktiviteter i naturen

Book aktiviteter i naturen her

Djursland indbyder til aktiviteter i naturen. På natur-djursland.dk kan du booke aktiviteter i naturen som fx kajakture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.

Sort sol i Kolindsund Engsø

Sort sol i Kolind Engsø

Følg med på facebook - her vil være daglige opdateringer...

Kyst og Natur i film

Veteranbiltræf ved Kalø Slotsruin

Se flere film om veteranbiler og motorer her http://www....

Tilmeld nyhedsbrev Djursland

Få nyhedsbreve fra Djursland. 

God fornøjelse!

Kulturelle og formidlende arrangementer

Middelaldermarked ved Kalø Slotsruin

Kom og vær med i en kollektiv tidsrejse 700 år tilbage i tiden! Marked med middelaldertema, boder, musik og gøgl, formidling, show med riddere og meget mere for hele familien. Der er Kong Menveds Marked i weekenden lørdag og søndag den 18.-19. juni 2016.

Se vejrudsigten for Djursland

Weather picture