Kyst og Naturferie - vildt betagende

Et 250 km blåt bånd af kyst og strand omfavner et landskab med bl.a. Nationalpark Mols Bjerge og Naturpark Randers Fjord - det er lige til at udforske. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, varieret og sjælden natur.

Forestil dig Djursland som en plade, der er trykket ned mod syd. Mod nord vipper pladen op og afslører nedenunder 65 mio. år gamle kalkaflejringer. Mod syd, derimod, ligger kalklaget dybt begravet under et magisk nationalparklandskab, som skiftende istider har formet.
Djursland indbyder til jagt efter forstenede søpindsvin under stejle kalkklinter ved Karlby, Gjerrild og Sangstrup. Fjordstemning under høj himmel ved Randers Fjord. Traveture langs nordkysten eller op på Agri Bavnehøj og Trehøje i Nationalpark Mols Bjerge. Friske cykelture ad nedlagte jernbanestrækninger i hjertet af Djursland. Frister det? Så velkommen til det vildeste Danmark.

Se også www.natur-djursland.dk hvor du kan booke aktiviteter i naturen.

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalparken har sit navn fra Mols Bjerge, der er det mest kendte fredede naturområde i nationalparken med et sjældent istidslandskab og sjældne planter- og dyrearter.

Book aktiviteter i naturen

Book aktiviteter i naturen her

Brug naturen aktivt. Book fx sejltture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere på oplev-djursland.dk. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.

Tag med Ella Bella på eventyr i Nationalpark Mols Bjerge

Ella Bella på eventyr i nationalparken

E-bogen er målrettet familier med børn i 5–12 års alderen og kan frit downloades. Tag ud i Nationalparken med gratis opgavebog ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft”.

Karpenhøj Naturcenter

Karpenhøj Naturcenter

Unik placering i Nationalpark Mols Bjerge og et godt udgangspunkt for ture i nationalparken. Naturcentret tilbyder bl.a. guidede cykelture, aktiviteter på shelterpladsen, i haveområdet for hele familien for skoler, institutioner og firmaer.

Molslaboratoriet midt i Mols Bjerge

Molslaboratoriet

Midt i de smukke bakker i Mols Bjerge finder du Molslaboratoriet - en del af Naturhistorisk Museum i Aarhus. Du kan bl.a. låne udtyr og hente forslag til natursafarier for børn og voksne og finde vejledning til guidede ture i området. 

Kyst- og Fjordcentret

Kyst- og Fjordcentret

Bliv fjordforsker for en dag og tag familien med til Kyst- og Fjordcentret hvor I får masser af natur, frilufstliv og sjove aktiviteter. Eller mød naturvejlederne ved vandet ved Blå Flag centrene i Fjellerup og Grenaa.  

Sort sol i Kolindsund Engsø

Sort sol i Kolind Engsø

Følg med på facebook - her vil være daglige opdateringer...

Børnevenlige strande på Djursland

Djursland strandguide

Det er sommer og tid til at bade. Du kan muntre dig på de lange hvide sandstrande og tage en dukkert i det friske rene vand, hvor børn kan gå langt ud inden det bliver dybt. Se mere om 100 strande her

Cykelferie på Djursland, cykelruter, cykelkort og meget mere

Djursland på cykel

Få forslag til cykelture, udlejning, guidet ture og meget mere. Se også cykelkort med anbefalede cykelture! 15 meget forskellige ture på Djursland. 


Kyst og Natur i film

 

Tilmeld nyhedsbrev Djursland

Få nyhedsbreve fra Djursland. 

God fornøjelse!

Se vejrudsigten for Djursland

Weather picture