Kulturelle fristelser på Museum Østjylland - Djursland

Nye kulturelle fristelser i efteråret på Museum Østjylland
Efteråret lokker med andet end blå, blå septemberhimmel og fyldte æbletræer. På Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft er der linet op til et kulturelt festfyrværkeri af et efterår!
Det nye museumsprogram for september og oktober byder på noget så spændende som åbningen af den nye permanente oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden” i Randers, genbrugskunst i Grenaa og Ebelfestival med æblemad over bål i Ebeltoft.

Nyt museumsprogram for Museum Østjylland for september - oktober 2017 er på gaden.
Der udkommer et program for Randers og et for Grenaa og Ebeltoft.

I Ebeltoft:

Æbler, æbler - og flere æbler!

Efterhånden er det blevet en tradition, at gæsterne i Farvergården i efterårsferien kan smage på æbler tilberedt på mange forskellige måder over bålet. Selvfølgelig er det også sådan i år.

I Farvergården kan gæsterne foruden smagsprøver på forskellige æbleretter også selv lave sine egne æbler med kanel, sukker og smør – den helt perfekte dessert til madpakken, som selvfølgelig også kan nydes i den skønne have.

Æblerne tilberedes mandag den 16. oktober og tirsdag den 17. oktober i efterårsferien fra kl. 11 – 15 i Farvergårdens have.

Ligesom Farvergården er Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus åbent hver dag under festivalen, så der er rig mulighed for et herligt museumsbesøg hele ugen.

Gratis.

Nu går den vilde skattejagt

Museerne er naturligvis traditionen tro friske med en efterårsferie-konkurrence for hele familien.

Efterårsferiekonkurrence: Skattejagt i Siamesisk Samling, Det gamle Rådhus og Farvergården, lørdag 14. oktober  -  søndag 22. oktober kl. 10 – 16

Skattejagten egner sig aldeles godt til børnefamilier.

Vinderen udtrækkes i uge 43, og præmien er en hemmelig gave fra en af museets butikker.

Gratis.

Go’nat på museerne, onsdag 18. oktober kl. 20 – 22 på Det gamle Rådhus, Siamesisk Samling, Glasmuseet og Fregatten Jylland.

Museerne i Ebeltoft holder traditionen tro åbent denne aften. Gå for eksempel på opdagelse i Siamesisk Samling med lommelygte og se, hvad der gemmer sig i mørket.

Billet hos Glasmuseet og Fregatten Jylland: 50 kr.
Museum Østjylland: Gratis

Farvergården lørdag 14. oktober – søndag 22. oktober, Adelgade 15

Træd ind i et ægte og velbevaret købstadsfarveri med gård og have og følg historien om den sidste Farver og livet i Farvergården.

Ekstraordinært åbent i efterårsferien, hvor hele Ebeltoft summer af Ebelfestivallens liv og mange aktiviteter.
Gratis

For de voksne:

Hændelser ved vand onsdag 18. oktober kl. 14 – 16.
Mødested: P-pladsen over for Stockflethsvej 7 i Ebeltoft

Gå med museumsinspektør Lea Glerup Møller en tur på Ebeltoft Havn og hør om stedets udvikling og spændende historie. Syddjurs Bibliotek er herefter vært ved en kop kaffe, hvor bibliotekar Ulla Milvang fortæller om gode romaner, der foregår ved havet.
Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Bibliotek.

Billet 50 kr. Max 40 personer.
Tilmeld dig og køb billet på www.syddjursbibliotek.dk. Medlemmer af Museumsklubben og Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn kan hente en gratis billet på bibliotekets hjemmeside.

Grenaa:

Kunsten bliver gentænkt af børn på Museum Østjylland

Prof Kunst Norddjurs og gæstekunstnere udstiller for tiden deres store Rethink Cyklus-projekt på museet i Grenaa. Kunstnerne har gentænkt begrebet cyklus på adskillige måder, og mange har brugt affald fundet ved Djurslands kyster i deres værker. I uge 40 og 41 er skolebørn i 5. og 6. klasse inviteret til kunstworkshops for at lave deres egne værker af genbrugsmaterialerne – og børnekunsten bliver naturligvis udstillet side om side med ”voksenkunsten”. Kom og se de skønne værker!

Rethink kunsten i børnehøjde, lørdag 14. oktober – søndag 22. oktober i museets åbningstid.
Udstillingen åbner med en lille fernisering fredag 13. oktober kl. 15 – 16.

Gratis

Lav dit egent affaldskunst

I efterårsferien er der tilmed mulighed for selv at skabe affaldskunst, når Prof Kunst Norddjurs og Museum Østjylland inviterer til kunstworkshops for alle.

Lad din inspirere af de mange værker i udstillingen og udfolde dig sig kreativt med genbrugsguldet. Kunstner Pia Græsbøll står endnu engang klar med materialer og værktøj.

Workshopperne er for både børn og voksne med hang til kreative sysler eller skabertrang.

Projektet er finansieret af Norddjurs Kommune.

Gentænk kunst med genbrug, tirsdag 17., onsdag 18. og torsdag 19 oktober kl. 11 – 14

Gratis

Hele efterårsprogrammet kan ses på museumoj.dk eller hentes i museets reception.

For mere information kontakt museumsinspektør Karen Dubery på 5150 9611 eller på kd@museumoj.dk

Del denne side