Det Grønne Museum

Kom og oplev jagten, skoven, landbruget og maden på nyt museum - Det Grønne Museum

Den 1. januar 2017 fusionerede Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm og Dansk Landbrugsmuseum i Auning. Derfor kan du nu besøge ét samlet museum med viden, historier og oplevelser om jagten, skoven, landbruget og maden. Det smukke og levende museum ligger i fantastiske omgivelser i Auning, hvor Dansk Landbrugsmuseum har haft til huse.

På markerne omkring museet er der oprindelige danske husdyrracer som køer, grise, geder, får og høns. Børn kan komme tæt på dyrene, og der er altid særlige aktiviteter i skoleferierne. Til museet hører desuden en Landbrugsbotanisk Have med humlehave og æbleplantager med 281 oprindelige danske æblesorter. På museet er der store lege-pladser både ude og inde, og den gamle smedje har arbejdende værksted.

Fra det øjeblik du ankommer til det nye museum, kan du fornemme historien om landet, vi lever i og lever af – og opleve husdyr, afgrøder, traditioner, mennesker, maskiner og gode historier i årstidernes skiften. Tag en tur ud i det grønne med venner og familie, og nyd en dag fuld af oplevelser ude og inde med masser at se på, røre ved og dufte til.
NYHED: Historisk madlavning i historiske køkkener
I MADENS HUS kan du deltage i historisk madlavning i fire autentiske
køkkener: Et ildstedskøkken fra 1600-tallet, et brændekomfurkøkken fra 1880’erne, et køkken fra 2. verdenskrig og et fra 1960’erne.
I MADENS HUS er der hele året aktiviteter for familier, grupper og
virksomheder. www.gl-estrup.dk

På Dansk Landbrugsmuseum er der mange arrangementer og aktivitetsdage for børn og voksne, læs mere på www.gl-estrup.dk

 

Del denne side

Dansk Landbrugsmuseum

Randersvej 4, 8963 Auning

8648 3444

www.gl-estrup.dk

dlm@gl-estrup.dk