Naturens vildt mange glæder

Pak kurven og tag på opdagelse i naturen. På Djursland finder du noget af Danmarks vildeste natur, det er idéelt at være aktiv.

Nationalpark Mols Bjerge

Begynd turen i nationalparken med et besøg på et af besøgscentrene.

Besøgcenter Øvre Strandkær

Få en større oplevelse af områdets kultur- og naturværdier og bliv inspireret til at opsøge og opleve kulturen og naturen i nationalparken ved Øvre Strandkær med fokus på natrur, flora og fauna.

Besøgscenter Karsladen

Få en større oplevelse af områdets kultur- og naturværdier og bliv inspirere til at opsøge og opleve kulturen og naturen i nationalparken ved Karlsladen med fokus på Kulturhistorien. 

Gode udflugtssteder der imponerer enhver

Bliv blæst igennem på det højeste punkt på Djursland Agri Bavnehøj eller find spændende levn fra fortiden. 

Sletterhage Fyr

Se de store skibe komme tæt på land når du kigger ud over vandet fra fyrtårnet. Nyd en is fra isvognen der er parkeret fra forår til efterår eller tag fiskestangen med og fisk din aftensmad. 

Kalø Slotsruin 

Turen til ruinen er ca. 1,5 km lang den ene vej. Vejen går via en kunstig dæmning der er stenet og bumlet men der kan medbringes klapvogn. På parkeringspladsen er der ishus og toiletter og flere gå- og cykelstier til skovene i nærområdet udspinder herfra. I skovene er der en stor koncentration af oldtidsfund. Der er fine P-forhold.

Agri Bavnehøj

Nationalpark Mols Bjerges højeste punkt. Midtpunktet i Danmark der danner udgangspunkt for landets opmåling. 

Tre Høje 

Find de tre høje, mærk suset i ørene når du står på toppen og fortsæt indtil du har fundet den næste høj og den næste høj. I Mols Bjerge er der mange stier der fører forbi gravhøje, spændende geologiske fund og meget mere. Tag brochuren med ruter i holderne der står flere steder bl.a. ved Tre Høje. Samtidig kan du opleve nationalparken med en mobilapplikation www.dnature.dk/mols

Jernhatten

Den imponerende bakke og udsigtspunkt Jernhatten er et sted der næsten er obligatorisk at besøge, hvis man er i den østlige del af Nationalparken. Der er mange spændende cykel- og vandre ruter derfra. Se mere her

Gravhøjene ved Thorsø 

Nord for Grenå ligger 9 tilbageværende gravhøje fra den monumentale højgruppe ”Thorsø Høje”. Her - ca. 50 m over havet - er der en vid udsigt over det omliggende kulturlandskab og Kattegat mod øst. I klart vejr er Thorsø Høje et godt udflugtsmål med madkurven, og man kan skimte Anholt i horisonten mod nordøst.

Del denne side

Book aktiviteter i naturen

oplev-djursland.dk book

Brug naturen aktivt. Book fx sejltture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere på oplev-djursland.dk. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.