Anholt - et paradis i Kattegat

Anholt, her er højt til himlen. Det er naturøen, du aldrig glemmer, midtvejs mellem Sverige og Danmark, og landets mest isolerede øsamfund. Den enestående natur er umådelig alsidig; den rummer både det flade landskab og klitter, tæt skov og åben hede. Øens mest bemærkelsesværdige natur er Ørkenen, der består af klitter og hedeområder og er Nordeuropas største lavhede. Der er offentlig adgang til Ørkenen, der i dag er underlagt nænsom naturpleje. Et særkende for øen er den store bestand af spættet sæl. Der er oprettet et sælreservat ved Totten. 

På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde solen og en dukkert ved den omkring 25 kilometer lange kyststrækning. Fiskerlejet bliver også flittigt besøgt af lystsejlere, fiskerbåde og joller. Der er meget at udforske på de godt 22 kvadratkilometer, til bens vel at mærke, for der er et befriende kørselsforbud på størstedelen af øen.

Fakta
Areal: 22 km2
Fastboende ca 160
Færgerforbindelse: Fra Grenaa (2 t. 45 min.) Afgang en gang i døgnet, så nødvendigt med overnatning. 

Overnatning: Hotel, camping, værelser, sommerhuse. Kontakt Grenaa Turistbureau for booking af sommerhus på Anholt tlf. 8758 1200. Book overnatning på Anholt.
Spisesteder: Ja
Cykeludlejning: Ja

Booking af færgebilletter: www.anholtfergen.dk

Se kort over Anholt her samt information om det særlige ved naturøen.

Del denne side

Besøg Anholt Turistinformations egen side for yderligere oplysninger
Se færgetider og priser

Grenaa-Anholt Færgefart og book færgefart. 

Find overnatning på Anholt

Bed & Beakfast, camping eller kro?

Tur til Anholt kræver en overnatning da færgen ikke sejler hjem samme dag.

Oplev Anholt