skip_to_main_content

Vinterferie på Det Grønne Museum

På Det Grønne Museum kan du i vinterferien få sved på panden, ved at afprøve dine egne hestekræfter med en masse sjove aktiviteter for alle. 

På grund af covid-19 kan der være ændringer i åbningstider og program. Tjek altid stedets egen hjemmeside for nyeste information.

Bliv klogere på fysikkens love

I vinterferien kan du blive klog på trækkraft, fysikkens love og dine egne evner til at skubbe, trække og hive. Det Grønne Museum har nemlig ladet sig inspirere af alle de store, stærke maskiner, du kan se i deres Besøgsmagasin og har fyldt Historisk Værksted med aktiviteter og udstillinger for folk i alle aldre. Og så fik gæster et gratis årskort med entréen! Entrébillet og årskort gælder både til Det Grønne Museum og nabomuseet Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Kræfter eller opfindsomhed?

Kan du løfte 75 kilo én meter lodret op på ét sekund? Ja, så har du én hestekraft. Men dem kan man hurtigt løbe tør for, og derfor har de mange skov- og landarbejdere brugt opfindsomheden til at få endnu flere hestekræfter, når de skulle løfte de tunge ting. Prøv selv opfindsomheden af og løft kæmpestore sten og meterlange kævler med den store skovvippe, løftepinde og skovkran. Er du mon stærkere end en hest? 

Lav din egen traktor

I Historisk Værksted kunne I også se, hvem der kunne samle og dekorere den flotteste traktor. Bliv inspireret af alle de traktorer I kan se i det store besøgsmagasin.

Det Grønne Museum havde åbent hver dag i vinterferien 2020 fra kl. 10 – 16. Aktiviteterne var åbne fra kl. 11 – 15:30. Alle aktiviteter var gratis bortset fra samletraktoren, der kostede 10 kr.

Følg med på siden her for information 2021. 

#detgrønnemuseum #visitdjursland #visitaarhusregionen