Gå til indhold
©  Foto:

Sommeraktiviteter på Fregatten Jylland

Fregatten Jylland er fyldt med spændende aktiviteter hele sommerferien! Uanset om du ønsker at blive klogere på skibets historie, eller du hellere vil slå dig løs på dækket, så har Fregatten Jylland en aktivitet til dig!

Jagten på den forsvundne lommekniv

Tag med på en sporjagt ombord på Fregatten Jylland og hjælp skibsdrengen Karl med at finde ud af hvem der har stjålet hans lommekniv.

Karl er skibsdreng på fregatten Jylland og har fået en fin lommekniv, som han har gemt i sin skibskiste. Men nu er lommekniven forsvundet! Er det fyrbøderen, kaptajnen eller skibsgrisen der har stjålet den? Aktiviteten for børn (og voksne) tager jer med rundt på hele fregatten og giver et indblik i de forskellige personer der har arbejdet på skibet og været med ombord.

Særudstillinger

Med årets særudstilling Et Skib med 1000 Historier kan du for første gang opleve en samlet fortælling om fregatten Jyllands 160-årige historie.

Det er historien om at miste sine kammerater i krig, sejle på togter til fjerne verdensdele, overnatte langt væk hjemmefra som barn på skoleudflugt eller det passionerede arbejde med at restaurere skibet.

Udstillingen byder også på en lang række historiske genstande, som for eksempel sirligt skrevne dagbøger, beklædning, våben, fotografier, værktøj og souvenirs.

I skibets kulkasser kan særudstillingen Dyr Ombord – Fra Rotter til Søslanger opleves. Her formidles historien om de mange dyr, der var med ombord på fregatten Jylland – lige fra skibsgrise og orm i beskøjterne, til eksotiske papegøjer og mystiske havvæsner.

Klatring i stormasten

Prøv en klatretur i riggen. 22 meter over dækket får du en fantastisk udsigt over Ebeltoft og Mols Bjerge.

Iført klatresele og hjelm klatrer du selv op i tovværket, helt op til stormastens store mærseplade. Her arbejdede topgasterne med at sætte sejl og holde styr på rigning og tovværk. Vores dygtige klatreinstruktører sørger for at alle kommer sikkert op og ned, og fortæller om arbejdet som topgast.

Dette er et tilkøb til entrebilletten, og det kan købes lige her.

M/S Tunø stævner fra Fregat-havnen hele sommerferien

I folkeskolernes sommerferie kan du købe en kombineret billet, der sikrer både et besøg på Fregatten Jylland, samt en tur med M/S Tunø.

Turen med M/S Tunø varer ca. halvanden time og gæsterne kan blandt andet opleve udsigten over Nationalpark Mols Bjerge og de smukke strande som ligger ud til Ebeltoft Vig. 

Besøg Fregatten Jylland og nyd en sommer fyldt med sjove aktiviteter!

#fregattenjylland #visitdjursland  #visitaarhusregionen