Smuttur Ørkenen Anholt

På den lille ø Anholt ligger Nordeuropas største lavhede Ørkenen. Tag vandreskoene på, og udforsk Ørkenens imponerende vidder, vejrbidte natur og sjældne planter. 

Smuttur Ørkenen Anholt 

Ørkenen er præget af mange arter af lav – det er derfor, den kaldes en lavhede. Landskabet består af klitter, strandvolde og lav plantevækst. Det meste af Ørkenen er dækket af græsset sandskæg, revling, hedelyng og gråris. I kan finde vilde orkidéer, bregner og enebærbuske på øen. Hedelandskabet kan synes fladt, men hist og her rejser bakker sig op til 25 højdemeter. Anholt er en regnfattig ø, og vegetationen vokser langsomt. Derfor kan I stadig finde gamle hjulspor, der endnu ikke er blevet dækket af de vilde planter på trods af, at Ørkenen i dag er fredet. Helt op imod 500 forskellige plantearter vokser på Anholt.

I oplever bedst Ørkenen til fods. Besøg også sælreservatet ved Anholt Fyr, hvor I kan se den spættede sæl og gråsælen. Ved observationshuset Sælspotten kan I finde en stærk kikkert, så I kan følge sælerne på tæt hold. For at komme til Anholt skal I selv sejle eller tage færgen fra Grenaa.

Smutturen.dk 

Smutturen.dk er en inspirationsguide med 50 unikke naturoplevelser i hele landet. Smutturen skal være med til at øge kendskabet til og vække interessen for naturoplevelser og steder, som mange af os ikke kender i forvejen. Smutturen er udviklet af Realdania i samarbejde med VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme og Naturstyrelsen.

#anholtørken #visitdjursland #visitaarhusregionen