Rosenholm Slot

Foto: Destination Djursland
Attraktioner
Slotte og herregårde
I april måned 1559 overtog Jørgen Rosenkrantz gården Holm ved Hornslet fra kongen. I de følgende år lod han på stedet bygge et slot, som fik navnet Rosenholm efter hans slægt.
Adresse

Rosenholmvej 119

8543 Hornslet

Kontakt

E-mail:info@rosenholmslot.dk

Telefon:86994010

fax:86994146

Slægten Rosenkrantz har ejet slottet lige siden, og Rosenholm er i dag det hus i Danmark, der har tilhørt samme familie længst.
I perioden 1740 – 45 blev slottet ombygget og den 10 tdr. land store park blev anlagt med lindealléer, lindelysthuse og bøgehække. Rosenhaven rundt om springvandet er et fortryllende sted. Slottet står fuldt møbleret med hundredvis af møbler, malerier og gobeliner, hvilket giver besøgende et fascinerende indtryk af en adelsslægts liv og levned gennem århundreder.
Rosenholm Slot forener i dag fortidens og nutidens kultur som arrangør af spændende rundvisninger, konferencer, firmafester, bryllupper mm. Slottet står i dag som et af de smukkeste og største danske herregårdsanlæg fra renæssancen.

Til de yngste 
Som endnu et nyt tiltag er Rosenholm slot dykket ned i det historiske børneliv på slottet. Ved den gamle herskabsstald kan man sommeren igennem muntre sig med stylter, hinkeruder, elastikhop eller sjippetove. Præcis som i gamle dage. Spørg dine forældre eller bedsteforældre hvordan man egentlig hopper i Paradis eller lok dem med på en omgang dåseskjul i den store park!

Skulle sommervejret byde på en lille byge, kan man også trække indenfor i herskabsstalden. Staldens loft huser en stor lokalhistorisk samling med både billeder og masser af materialer. Tag dine bedsteforældre med en tur på loftet, og få dem til at fortælle hvad de kan huske fra deres barndom og ungdom. Det er helt sikkert blevet tørvejr igen, når I er færdige.

Vi ses på Rosenholm Slot!


1/1 -24/12: 
Åbent for guidede grupperundvisninger efter aftale (min. 20 pers.)
Grupperundvisning faktureres efter rundvisningen.


15/6 -15/08:
Alle dage mellem 11 - 16, guidede rundvisninger hver hele time.
Sidste rundvisning 16.

Gruppe rundvisninger uden for sæsonen efter aftale.

Beliggende kun 20 min. kørsel fra Århus midtby. Med køreafstande under 30 km. til Århus, Randers, Grenaa, Tirstrup Lufthavn og Ebeltoft er slottet centralt beliggende for gæster fra ind- og udland. Entré priser på slottet med guidet rundvisning:

Voksne pr. person kr. 75,- (billet købes ved indgangen).

Pensionister kr. 60,-
Børn under 12 år ifølge med én betalende voksen GRATIS.
Skoleklasse under 12 år kr. 25,- (betaling faktureres efter rundvisning).

Skoleklasse over 12 år kr.60,-  (betaling faktureres efter rundvisning).

Voksne i gruppe (min.20 pers.) kr. 60,- (betaling faktureres efter rundvisning).
Billetter købes i museumsbutikken på slottet.

Der er gratis adgang til parken, med mindre der står andet på skiltet ved broen ind til slottet.

Der kan forekomme dage hvor slottet er helt lukket grundet private arrangementer, dette vil også fremgå af skiltet ved broen.

Se specielarrangementer her

Adresse

Rosenholmvej 119

8543 Hornslet

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland