Rønde By

Rønde By Byen på toppen i smukke omgivelser.

Foto: Destination Djursland
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

Rønde By

8410 Rønde

Kontakt

E-mail:kontakt@roendehandel.dk

Telefon:93108410

Website

Rønde by

Rønde - en levende - handelsby på toppen

Rønde er en handelsby med specialforretninger og gode supermarkeder og restauranter. I løbet af året er der mange forskellige aktiviteter i bybilledet. I sommermånederne er der f.eks. kræmmermarked og Open by night. I september er der ”Stafet for livet” i byparken – et stort arrangement med musik, underholdning, stafet m.m. til støtte for Kræftens Bekæmpelse. Bag handelsgaden er der en smuk bypark med en stor naturlegeplads, hvor familien kan puste ud efter en tur i byens forretninger.

Byen ligger ved porten til Nationalpark Mols Bjerge, med udsigt til Kalø Vig og Mols Bjerge. Kalø Slotsruin ligger kun 2 km fra Rønde centrum og er et yndet besøgssted året rundt for både lokale og turister. Slottet blev anlagt på en øde ø i Kalø Vig, som blev forbundet med fastlandet via en kunstig dæmning.

Endnu i dag er dæmningen en del af den ca. 1,5 km lange vej ud til ruinen. På parkeringspladsen, ved vejen ud til ruinen, samles veteranbiler fra hele landet hver tirsdag eftermiddag. Pladsen er desuden året rundt startsted for mange aktiviteter og vandringer i de nærliggende skove. Skovene er rige på fortidsminder, som repræsenterer hele perioden fra stenalderen til historisk tid.

Byen ligger centralt på Djursland med gode busforbindleser til blandt andet Grenaa, Århus Randers og Ebeltoft.

Rønde by og nærområde har også småbørnslegeplads,  18-hullers golfbane og et bibliotek.

Gavekort til Syddjursbutikker kan købes i flere butikker i Rønde handelssyddjurs.dk

Adresse

Rønde By

8410 Rønde

Åbningstider

01 Jan 13 / 01 Jan 25

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland