skip_to_main_content

Museum Østjylland Grenaa

På Museum Østjylland Grenaa kan du opleve historien om Norddjursland. 

Havet, Kalken, Jorden og Købstaden

Udstillingen ”Fire veje til Norddjurs: Havet, kalken, jorden og købstaden” var en af de største historiske satsninger under Aarhus 2017. Du kan opleve et kulturhistorisk museum, der er renoveret fra kælder til kvist med helt nye udstillinger overalt.

Den nye, permanente udstillinger tager dig med gennem 10.000 års historie på Norddjursland. ”Fire veje til Norddjurs” fortæller i fire temaer om de livsvilkår, menneskene siden stenalderen har levet under.

På opdagelse gennem tiden

Hør historien om havet der altid har haft en enorm betydning for djurslændingene. Og om Kalken og de andre råstoffer, der blev udnyttet af de dygtige djurslændinge. Oplev historierne om Jorden og den store sandflugtskatastrofe, der også kaldes Nordens Pompeji.
Slut af med at gå på opdagelse i Købstaden Grenaa, med dens smukke huse, efter imponerende købmandsgårde og mange, aktive mennesker.

Særudstilling: Under Krigen - Besættelsestiden på Djursland

Den tyske besættelse af Danmark satte sine tydelige spor på Djursland. I særudstillingen Under Krigen hører du om hverdagslivet med rationering og mørklægning, om tilstedeværelsen af den tyske besættelsesmagt, om modstandsgrupper, nedkastninger og transport af flygtninge til Sverige – og om de sidste dage inden befrielsen, hvor modstandsfolk fra Grenaa afventede deres skæbne i arresten i Aarhus.

Du kan opleve særudstillingen frem til 24. oktober 2021.

Ferieaktiviteter for hele familien

Der er sjove ferieaktiviteter for børnefamilier året rundt.

I november og december er der skruet helt op for julehyggen med nissejagt, juleaktiviteter og det stemningsfulde julemarked midt i Købmandsgården.

Museumsbutikken bugner af fristelser som delikatesser fra Mjødgård og Læsø Saltsyderi, museumskopismykker, træ- og metallegetøj og lækkert garn.

Gratis adgang.

#museumøstjylland #visitdjursland #visitaarhusregionen