Mødelokaler Stenvad Mosebrugscenter

Grupper

Grupper modtages efter aftale.
For besøg i museet udenfor åbningstid, ring venligst på tlf. 8779 3220

Busser kan køre helt frem til indgangen. Kørestole og rollatorer kan komme omkring overalt i huset, og det er ikke noget problem at få dem på toget.

Der er elevator til Tørvecafeen på 1. sal.

Tørvecaféen kan arrangere bespisning eller kaffebord – ring venligst og aftal nærmere.

Huset er velegnet til møder og konferencer på op til 120 personer og rummer både AV udstyr og klaver.

Mosens mystik, mennesker og maskiner.
Stenvad Mosebrugscenter er stedet, hvor man fornemmer en snert af mosens mystik, og hvor minderne om sommerens arbejde på at sikre vinterens varme inden døre genopleves.
Her ses modeller af forskellige mosetyper samt originale og genopbyggede redskaber og maskiner til tørvegravning, side om side med finurlige redskaber som millionspaden, smedens skinneknallert, speddejernet, bagskæreren og lynstikkeren. Lokale vævere har foreviget egnens og tørvemosens historie i et 7 m2 stort billedtæppe.
Udstillingen rummer også en model af de boliger, som tørvearbejderne boede i ude i mosen. I højsæsonen arbejder et ælteværk, med at ælte tørvejord i „børnemosen“.

„Tørvegrisen“ tager sine passagerer med på det gamle 2,5 km lange tipvognsspor ud til mosen. Midtvejs findes en rasteplads, hvor man kan nyde sin medbragte mad.

I sommer tiden kan der laves tørv og der er mulighed for hestegang og Togkørsel.

Uden for normal åbningstid kan særarrangementer aftales.

Overalt indrettet for kørestolsbrugere. Der er ramper indendørs og til toget. Elevator til Tørvecaféen. Ingen "Togdrift" fra september til april