Marsk Stigs Gamle Borg Møllerup Gods

Foto: Destination Djursland
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

Møllerupvej 24

8410 Rønde

Kontakt

E-mail:as@gamborg.net

Telefon:87586900

fax:86371999

Marsk Stig Andersen Hvide, kendt som Marsk Stig, var på det tidspunkt den mest indflydelsesrige mand i Danmark efter kongen. I 1286 blev han dømt fredløs for meddelagtighed i mordet på kongen, Erik Klipping. Hans slægt forblev dog på Møllerup de efterfølgendei 500 år. 

Godsets nuværende hovedbygning blev opført i 1681, men resterne fra Marsk Stigs gamle borg er velbevaret i hovedbygningens fundament, og er fortsat en betydningsfuld del af Møllerups Gods’ mangeårige historie. Sidefløjene og Hubertus Kroen stammer fra den første halvdel af 1700-tallet. Godset emmer af en lang historie, og de karakteristiske gule bindingsværkbygninger hensætter entil fortiden.

Rundvisninger arrangeres efter henvendelse til Møllerup Godskontor, og adgang til hestestaldene sker efter forudgående forespørgsel hos staldpersonalet.

Møllerup Gods er placeret i naturskønne omgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, ikke langt fra Tirstrup Lufthavn, Grenaa, Ebeltoft, Randers og Aarhus. Ferier, selskaber og konferencer kan arrangeres på Hubertus Kroen, som kan lejes som et stort feriehus. Kroen har plads til selskaber med op til 80 samt 30-40 overnattende gæster fordelt på 16 dobbeltværelser.

Møllerup Gods afholderVerdensballetpå Møllerup Gods i juli måned. Forestillingenforener ballet, opera og musik under åben himmel med anerkendte balletdansere fra The Royal Ballet i London. Der kan forudbestilles engourmetmenu på Hubertus Kroen eller en picnickurv, som kan nydes i parken, som åbner kl. 16.30. Balletforestillingen begynder kl. 20.00. Køb billet på www.enkeltbillet.dk.

Transport: bus nr. 120, 122, 123. Kontakt evt. Hubertus Kroenpå tlf. nr. 8637 1003.

 

Adresse

Møllerupvej 24

8410 Rønde

Facilities

Gods

Borde/Bænke

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland