skip_to_main_content

Lodsstien mellem Randers og Udbyhøj

Med sine ca. 31 km strækker Lodsstien sig fra indsejlingen til Randers Fjord ved Udbyhøj Syd til Randers Havn.

Lodsstien

Lodsstien løber langs Randers Fjord og er en cirka 31 kilometer lang vandresti. Stien ligger mellem Udbyhøj og Randers og giver dig dermed mulighed for at gå i lodsernes fodspor. I gamle dage, når de skulle tilbage til deres lodsstation efter at have lodset et skib gennem fjorden, var de nødt til at gå. Senere hen da cyklen blev opfundet, begyndte de at cykle i stedet. Oprindeligt løb stien lige nedenfor de bløde, grønne bakker, som er de gamle kystskrænter fra stenalderen. Fjorden er i de sidste århundrede blevet væsentlig smallere på grund af inddæmninger. Det vil sige vandreruten ikke følger det oprindelige forløb, dog er den så tæt på fjorden som muligt.

Naturoplevelser på turen

De cirka 18 kilometer, der løber fra Mellerup til Randers Havn er en naturoplevelse fyldt med smuk natur og et rigt dyreliv. Turen fra Mellerup følger Fjorden er godt stykke og leder derefter op til området omkring Støvringgård, som er et smukt naturområde. Her man også med fordel nyde sin madpakke i skønne omgivelser. Stien går herefter gennem et dejligt skovområde og senere ned til de gamle marine kystskrænter. Herefter leder ruten tilbage til Fjorden gennem en hyggelig lystbådehavn, inden de slutter ved Randers Havn.

Ruten er delt op i to etaper, nord og syd for Voer Færgested, hvor man krydser Randers Fjord med den lille færge, Ragna. Den nordlige del af ruten går langs østsiden af fjorden, og den sydlige del langs vestsiden af fjorden.

Læs mere i i de 2 foldere

Lodsstien fra Randers til Mellerup 
Lodsstien fra Voer til Udbyhøj Syd

#visitranders #visitaarhusregionen