Farvergården Museum Østjylland Ebeltoft

Foto: Destination Djursland
Attraktioner
Museer
Farvergården består af et større gårdanlæg, som er bundet sammen af den originale pikstensbelægning. Hele anlægget strækker sig fra Adelgade til Strandvejen.
Adresse

Adelgade 15

8400 Ebeltoft

Kontakt

E-mail:mail@museumoj.dk

Telefon:+45 87122600

Der er gratis adgang til museet.

Farvergården har en skøn have med mange rum - og man er velkommen til at spise sin medbragte mad i Farvergårdens have og gårdsplads. Museumsbutikken ligger i forlængelse af museets reception. Parkeringspladser findes et par hundrede meter fra Farvergården på Erik Menvedsvej, 8400 Ebeltoft. Det er gratis parkering.

Historie om Farvergården

Farvergården ligger midt på Ebeltofts travle hovedgade. Gården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa, og hører blandt Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer.

Gården, hvis bygninger er opført i tidsrummet 1700-1850, var tidligere rammen om en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for omegnens og byens befolkning. Farveriet var i drift 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne.

Den sidste farver, Johan Petersen, ophørte med at farve omkring 1925, men han blev boende på stedet og fremviste det som museum til sin død i 1959.

Farvergården blev i 1974 erhvervet af Ebeltoft Kommune og åbnede igen som museum. Siden 1978 har Farvergården været drevet som en afdeling af Museet for Syddjurs og blev i 2011 en del af Museum Østjylland.

I foråret 2014 gennemgik Farvergården en omfattende renovering, og der blev samtidig introduceret en helt ny type formidling af det fascinerende farverhåndværk og det liv, som levedes omkring det. Du kan komme indenfor og gå på opdagelse, hvor du blandt andet kan opleve de gamle, fascinerende filmoptagelser af den sidste farver - Johan Petersen - ved arbejdet i farveriet, lære mere om farvestofferne, som blev brugt til klæde og garnfarvningen og nyde den helt særlige stemning i beboelsen og den smukke have.

#farvergårdeniebeltoft #visitdjursland #visitaarhusregionen

Adresse

Adelgade 15

8400 Ebeltoft

Åbningstider

01 Jun 20 / 31 Aug 20

Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

10:00 - 16:00

Følg på:

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitAarhus, Djursland