Aktiviteter Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum

Året rundt er der aktiviteter for hele familien blandt andet koncerter, historiske børneaktiviteter, 1700-talsdage og juleforberedelser.

Gammel Estrup favner en variation af formidlingstilbud året igennem, som vi kan tilbyde de besøgende på museet. Udover udstillinger, arrangementer og omvisninger består museets formidlingsafdeling desuden af personlig formidling, udendørsformidling og museets skoletjeneste

Hvert år er der desuden skiftende særudstillinger, historiske aktiviteter i alle skoleferier samt 1700-talsdage, Allehelgensaften og Jul på herregården. 

Følg med på hjemmeside for tider for arrangementer

Gammel Estrups historie kan føres tilbage til 1300-tallet, og stedet har i 600 år været i slægten Scheels eje. i 1600- og 1700-tallet var det en af de rigeste og mest indflydelsesrige familier i Danmark. Det siges om Christen Skeel, at han besad så store jordbesiddelser, at han kunne ride fra Grenå til Viborg udelukkende på egne jorde. Først i 1926 blev Gammel Estrup solgt som følge af en ny arvelov, der gjorde det umuligt at beholde gården i familiens eje.
 
I 1930 blev Gammel Estrup oprettet som museum, og fremstår i dag som et enestående eksempel på de danske herregårde og det liv, der blev levet blandt herskab og tjenestefolk. Museet er et interiørmuseum. Det vil sige, at værelser, gange og sale er indrettet så autentisk så muligt, så de besøgende kan få det bedste indtryk af dagliglivet på herregården.