Kalø Slotsruin - Nationalpark Mols Bjerge

Charme på Djursland

Sangstrup Klint, kyst på Djursland

Djursland - en halvø med en 250 km lang kyststrækning

Et 250 km blåt bånd af kyst og strand omfavner et landskab med bl.a. Nationalpark Mols Bjerge og Naturpark Randers Fjord - det er lige til at udforske. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, varieret og sjælden natur.

Kort over Djursland

Foto: Storm

Naturområder på Djursland

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge byder på en varieret natur bestående af en stor del af de danske naturtyper. Mols Bjerges særkende er det ekstraordinære istidslandskab, hvor mennesker har levet i årtusinder.

Naturpark Randers Fjord

Det 293 kvadratkilometer store område i og omkring Randers Fjord som er udnævnt til naturpark, rummer en bred vifte af forskellige naturtyper. Her er ...

Karlby & Sangstrup Klinter

Karlby og Sangstrup Klinter er et fantastisk udflugtssted for hele familien. Her kan I nyde synet af de spektakulære klinter og blive rig på unikke fo...

Helgenæs

Helgenæs ligger præcis midt i Danmark, og trods sin lidenhed rummer den så meget typisk dansk - stejle kystskrænter, lave strandenge, glade små bakker...

Naturområder på Djursland

Overblik over naturområder

Få hjælp til planlægning af en aktiv dag i naturen

På Karpenhøj Naturcenter og Kyst- og Fjordcentret kan de hjælpe dig med at planlægge en dag i naturen, med og uden overnatning og både med venner, familie eller i andre sammenhænge. 

Fisk ved Kyst- og Fjordcentret

Det er rart at stå eller sidde med en fiskestang i hånden. Randers Fjord er rigtig godt fiskevand med mange slags fisk. Fjorden er helt speciel, idet saltholdigheden varierer rigtig meget.

Karpenhøj Naturcenter

I det sydlige hjørne af Nationalpark Mols Bjerge ligger Karpenhøj Naturcenter, som er et godt udgangspunkt for ture i Nationalparken.

Molslaboratoriet

Molslaboratoriet, Naturhistorisk Museums kursuscenter, finder du midt i et stykke unik, ureguleret natur i Mols Bjerge. Her går du på opdagelse blandt vildheste og vildkvæg, tager med på guidede naturture og booker ophold og lokaler til eksempelvis kursus, temadag eller fest.

Ud i naturen

En travetur til Kalø Slotsruin i Nationalpark Mols Bjerge er en mulighed hele året. Selv vinterbadning kan for nogen være fristende. Læs om "must see" oplevelser i Nationalparken og vores anbefalinger hertil og book en aktivitet i naturen.

Natur i børnehøjde

Pak kurven og tag på opdagelse i naturen. På Djursland finder du noget af Danmarks smukkeste natur, det er idéelt at være aktiv eller komme helt ned i...

10 "højdepunkter" i naturen

Tag familien med på tur ud i naturen. Du finder masser af gratis seværdigheder, hvor du kan gå på opdagelse og få masser af gode naturoplevelser.

Naturformidling

Naturvejledning ved kyst, i fjord og i bjerge.

Aktiv ferie

Aktive oplevelser i naturen, en guidet tur eller smagsoplevelser er aktiviteter, som kan give personlige og helt særlige minder fra en ferie. På Djurs...

Cykelferie

Tag på cykelferie og cykel på kryds af tværs af Djursland, tag en enkelt af cykelstierne eller følg en planlagt rute - her får du tips og idéer.

Lystfiskeri i salt- og ferskvand

Fiskeri langs kysterne på Djursland

Vandreruter

Her finder du forslag til, hvor du kan starte gåturen rundt på Djursland.

4 smutture på Djursland

Danmark er fuld af skønne naturattraktioner, som mange af os ikke kender. I den nationale inspirationsguide Smutturen kan du finde ture til 50 unikke naturoplevelser i hele landet. Der er fire smutture med fra det nordligste i Norddjurs til det sydligste i Syddjurs.

Aktiviteter med familien

Tag på ferie og få masser af aktive oplevelser med hele familien. På Djursland finder du alt fra gokart til skinnecykler og på land og i vand. I kan tage afsted på egen hånd eller benytte jer af oplevelser der er lavet på forhånd.

Strandguide

Kysten er et kapitel for sig med brede sandstrande og imponerende klinter. Hold badeferie på de hvide sandstrande, børnevenlige med rent havvand og rig mulighed for surf, kite og sejlbådsferie. Her er også mulighed for eminent havfiskeri ved de store klinter og fra båd.

Book aktiviteter i naturen

Guidet tur i Mols Bjerge, Kajakture i vigen, Sælsafari på gammelt sejlskib, historiske fortællinger i gamle købstæder, camp på fjorden og meget meget mere. Søg på arrangerede busture, kurser på www.natur-djursland.dk

Nationalpark Outdoor

Book aktiviteter i Nationalpark Mols Bjerge. Vælg med flere guidet vandreture, busture, sejlture og meget mere...