VisitDjursland
Vibæk Strand Ebeltoft, naturformidling for børn, Djursland

Aktiv ferie

Aktive oplevelser i naturen, en guidet tur eller smagsoplevelser er aktiviteter, som kan give personlige og helt særlige minder fra en ferie. Det er aktiviteter til lands og til vands – ude og inde.

Kystfiskeri på Djursland – noget af det bedste i Danmark

De gode kystfiskepladser ligger som perler på en snor. Fra Mols, Knebel Vig og Aarhus Bugten til Kobberhage, Jernhatten,
Glatved, Fornæs, Gjerrild Klint og Randers Fjord. Hvad enten du smider snøren i fra en af havnene, sejler ud direkte fra kysten
eller er til hygge-medefiskeri, så byder Djursland på et fantastisk spændende lystfiskerliv.

Ikke bare i saltvand, men også i ferskvand

På Djursland er der mange gode Put & Take søer med velordnede forhold og rent vand. Og Kolindsund kanalerne hører til Danmarks mest produktive havørredåer.

Cykel- og vandreruter på kryds og tværs

På Djursland finder du en række afmærkede cykel- og vandreruter som bl.a. Gjerrildbanestien, Nordsøstien, Molsruten, Lodsstien samt Kalø Stien. Kulturringen er en nyere rute der går igennem de skønneste landskaber med særlige kulturtilbud undervejs.
Via Mols Bjerge-Stien kan du trave ad den 20 kilometer lange kvalitetssti, der er certificeret efter Dansk Vandrelaugs kvalitetsnormer.

Ridesti og cykelkort

Nu findes der også en ny ridesti, rundt om Mols Bjerge, inkl. to p-pladser til hestetrailere. Alle stier findes der brochurer om – ellers følg skiltene!

Tag cyklerne med eller lej en cykel på Djursland. I „Djursland på cykel” kortet, får du 15 forslag til cykelture med turbeskrivelser.

Besøgscenter og aktiviteter langs kysten med Kyst- og Fjordcentret

Kyst- og Fjordcentret inviterer jer som gæster helt tæt på den fantastiske natur langs med Djurslands nordkyst. Fjordcentret, der ligger midt i Naturpark Randers Fjord er det perfekte udflugtsmål for den aktive familie – både for landkrabber og for vandhunde. Aktiviteterne blander fordybelse, sjov, nærvær, opdagelse og ikke mindst leg og læring. Uanset vejret er der aktiviteter inde og ude. Gå tur i waders med net og spand, byg en tømmerflåde, tag på kanotur, få en smagsprøve på havkajak, slå reb eller tænd et bål med ildstål og bag de lækreste pandekager. 

Naturformidling Fjellerup, Bønnerup og Grenaa

Blå Flag i Fjellerup og Bønnerup er „Livet på det lave vand” i fuld skala. Lån grej og gå på opdagelse og tag din fangst med op til naturvejlederne. Måske skal din fangst i rørebassinnet eller måske skal den spises stegt, kogt eller rå. Du finder os ved badebroen i Fjellerup og midt på marinaen i Bønnerup.

På Grenaa Naturskole er der åben naturskole flere gange i løbet af ugen med „Livet på det lave vand”. I Grenaa kan du også komme på kanotur på Grenåen. Der er regelmæssigt en naturvejleder til stede ved Sangstrup Klint. Se det omfattende sommerprogram på www.kystogfjordcentret.dk eller på
www.facebook.dk/fjordcentret.

For hele familien på Karpenhøj Naturcenter

På en bakketop mellem Aarhus Bugten og Ebeltoft Vig ligger Karpenhøj Naturcenter. Fra hjørnet af Nationalpark Mols Bjerge, mellem skov og strand, er Karpenhøj et oplagt startsted for ture i Nationalparken og det perfekte madpakke-spot.

Området er åbent for alle hele året, og I er velkomne til at nyde både udsigt, sansehave, klatrestativer og madpakker, når I har lyst. Udover det åbne område tilbyder Karpenhøj Naturcenter en hel række arrangementer og aktiviteter for børn og familier. 
Du kan komme på strandture, lave bålmad, ro familieture i kajak, klatre i træer, køre mountainbike og deltage i workshops med kreative aktiviteter i naturen. Mountainbikes, kajakker og andet udstyr kan lejes, hvis du er interesseret i en tur uden guide.
www.karpenhoej.dk