VisitDjursland
Havet og en stenstrand med Sangstrup Klint i baggrunden

Vinterferie på Djursland

Udover store attraktioner og spændende aktiviteter, er der bestemt også noget at komme efter i naturen på Djursland. Selvom det er koldt udenfor, og planterne og træerne endnu ikke er sprunget ud, er der stadig masser af gode oplevelser, der venter i naturen.

Kalø Slotsruin er hvad, der står tilbage af Kalø Slot, som Kong Erik Menved i 1313 lod opføre. For at komme ud til ruinen skal du følge en halv kilometer lang dæmning til fods, der er med til at bidrage til den historiske stemning.

Som noget ganske enestående finder du også Djurslands helt egen Nationalpark, nemlig Nationalpark Mols Bjerge. Nationalparken bærer præg af istiden, der for millioner af år siden hærgede i landskabet. For at forstå hvordan det enestående område er kommet til at se ud, som det gør, er det muligt at booke en guide, der kan vise dig rundt i dele af det store område.

En tur i skoven er også muligt på Djursland. I Løvenholm Skovene finder du en af landets ældste kronvildtstammer, som kan føres tilbage til stenalderstammen. Gå en tur i skovene og læg vejen forbi søen, der ligger smukt placeret i midten af skovene.

Midt på Djursland ligger naturområdet Kolindsund, der indtil 1874 var Jyllands største sø. I dag løber kanalerne fra Kolind til Grenaa, og det omkringliggende naturområde er præget af en yderst smuk natur med et rigt fugleliv.

Naturen ved vandet

Ved draget, som forbinder Helgenæs med fastlandet, ses en lav vold af sten og jord. Volden kaldes Dragsmur, og kan umiddelbart føres tilbage til slutningen af 1200-tallet. Draget er et vigtigt knudepunkt i Danmarkshistorien, og den smalle landtange er opstået gradvist ved landhævning.

Tag familien med i bilen og læg vejen forbi Karlby og Sangstrup Klinter. De to klinter er kun adskilt af en bred ådal, og ved Karlby Klint kan I være heldige at finde fossiler, mens begge klinter angiveligvis siges at vidne om tiden under 2. verdenskrig, hvor tyskerne beskød klinterne med kanonkugler. Derfor kan man i dag stadig se de store kanonkuglehuller i klinterne.