VisitDjursland
Par går over bro med Kalø Slotsruin i baggrunden

Forlænget weekend på Djursland

Tag på en forlænget weekend i en af helligdagsferierne eller i sommerperioden. På Djursland kan I opleve en kombination af klassiske kystbyer, lækre badestrande og gamle købstæder. Alt sammen krydret med glasmuseum, verdens længste træskib og lokalhistoriske museer.

Vælg først hvor og hvordan I gerne vil overnatte. Er I til camping og friluftsliv eller forkælelse på et lækkert hotel? Mulighederne er mange, og det er op til jer at vælge. Når I har tjekket ind på jeres valgte overnatningssted, kan I gå på opdagelse i området inden I for alvor tager hul på weekendens oplevelser. Aftensmaden kan I nyde hos Smag, der løbende hen over sommeren, har gæstekokke på besøg for at lave spændende måltider.

Ebeltoft Overgade 2

Charme og stemning i Ebeltoft

Gå en tur i Ebeltoft by og nyd stemningen i den charmerende by. Her er der gode shoppemuligheder, og når I når ned til Fregathavnen, kan I hoppe ombord på det store museumsskib, Fregatten Jylland. Efter en spændende tur på Fregatten Jylland, der er verdens længste træskib, kan I gå videre til Glasmuseet, der udstiller glaskunst i høj kvalitet lavet af kunstnere fra hele verden. Slut dagen af med et overdådigt måltid på Michelin Bib Gourmand-restauranten, Restaurant Moment, der serverer delikate retter baseret på friske og bæredygtige grøntsager.

Mad på Restaurant Moment på Djursland

Store naturoplevelser og storslået historie

Start dagen med en tur til de to nabomuseer, Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum, når I har spist morgenmad. Her kan I opleve et spændende tilbageblik i, hvordan herregårdsliv, jagt, skov, landbrug og mad fungerede i gamle dage. På jeres tur videre kan I lægge vejen forbi den store gårdbutik, Høbjerg Gartneri, Gårdbutik & Café, hvor I kan tanke op på lækre grøntsager eller selv plukke en bakke jordbær til senere. Midt på eftermiddagen går turen til Nationalpark Mols Bjerge. Området er kæmpestort og indeholder en varieret natur – præget af den seneste istid. Tag på en af vandreruterne og nyd naturens ro - besøg for eksempel Kalø Slotsruin, som forener enestående natur og historie. Middagen kan I nyde på Molskroen Strandhotel, der ligger ved indgangen til Mols Bjerge, og med flot udsigt over Ebeltoft Vig.

Solnedgang, Tre Høje, Djursland

Wellness og forkælelse

Forkæl hinanden med en tur til Lübker Golf og Spa Resort, og nyd stedets skønne faciliteter. I kan tage en afslappende stund i et udendørs vildmarkskar, i damp- og spabad, koldtvandskar, spalounge og meget mere. Frokosten indtages på stedets lounge, Square Lounge, der serverer mad fra caféen. Når I igen er tanket op med fornyet energi, tager I hjem med gode minder i bagagen og hvem ved? Måske bagagen også indeholder lidt nyt tøj, glaskunst og grønt fra jeres ture rundt omkring på Djursland.

Tre veninder i vildmarksbad med smoothies hos Lübker Square på Djursland

Find mere inspiration ...

Forår på Djursland
Klinterne på Djursland, Sangstrup, Norddjurs
Aktiviteter inde og ude
Tre børn leget på krabbe skulptur på legepladsen ved Kattegatcentret i Grenaa
Lokal guide: Mere end bare en badestrand
Hybenbuske og sandstrand ved Ahl Strand på Djursland
Tid til hinanden
Solnedgang, Tre Høje, Djursland