VisitDjursland
Klinterne på Djursland, Sangstrup, Norddjurs

Forår på Djursland

Foråret er endelig kommet, og med sig bringer det både varmere og lysere tider. Der er masser af fantastiske oplevelser at glæde sig til, når det bliver forår på Djursland, for her åbner nogle af de helt store attraktioner nemlig igen efter en vinterlukket sæson.

Det vilde Djursland

Går regeringens genåbningsplan som planlagt, kan I godt begynde at glæde jer! Allerede den 27. marts åbner Ree Park Safari, hvor I igen kan komme ind til de vilde dyr. Her kan I desuden tage fra Afrikas savanne til den amerikanske prærie på ingen tid. Samme dag åbner Munkholm Zoo, der byder på sjove dyreoplevelser i øjenhøjde.

Fra den 26. april er I også velkomne i Skandinavisk Dyrepark, hvor dyrene har det helt vildt (fedt). Få dage efter, fredag den 30. april er det med at holde på hat og briller, for der genåbner Nordens største sommerland, Djurs Sommerland. De glæder sig til at tage imod glade gæster, der er klar på en dag fyldt med sjove forlystelser.

Gepard Ree Park Safari, Djurslands store safaripark

Butikkerne kalder

I den stemningsfyldte by, Ebeltoft, er der både butikker med velkendte brands men også butikker med finurligt kunsthåndværk og mode. Byen bærer tydeligt præg af at være Djurslands ældste købstad, og en tur ned ad de brostensbelagte gader, bliver ofte foreviget med et billede.

Grenaa, som ligger nord for Ebeltoft, er Djursland største handelsby og her kan I helt sikkert gøre en god handel. Når sulten melder sig, står byens caféer og restauranter klar til at forkæle jer med lækker take-away, som I kan tage med hjem på campingpladsen, hotellet eller hvor end I overnatter.

Både Ebeltoft og Grenaa har Kløverstier, som kombinerer en rask gåtur med oplevelser. Der er fire ruter i hver by, som alle er mellem 2,5-13 km lange. Se Kløverstier i Grenaa og Ebeltoft.

Mennesker går ned af brostensbelagt gågade i Ebeltoft

Ud i naturen

Djursland har intet mindre end 250 km kystlinje, og en gåtur langs vandet kan give ro i sindet, som ikke fås andre steder. Vil du se mere end bare vand, så gå ud til Kalø Slotsruin. Her går du på Danmarks længste middelaldervej på turen ud til ruinen, der emmer af historie fra en anden tid. Se også Danmarks største runddysse, Poskær Stenhus i Knebel, der blev rejst for mere end 5000 år siden.

Tag familien med på tur og oplev Nationalpark Mols Bjerges enestående landskab. Her kan I både gå på opdagelsesrejse på egen hånd eller med en kyndig guide, der fortæller om områdets natur og historie. I kan også lægge vejen forbi Molslaboratoriet, hvor I på de afmærkede vandreruter kan opleve vilde heste, køer og rådyr – og måske en hugorm.