VisitDjursland
Kattegatcentret vinterferie VisitDjursland

Tid til miniferie med familien

Tag på miniferie til Djursland og få et en god kombination af kyst- og naturferie mikset med byferie i to af Danmarks hyggeligste købstæder Ebeltoft og Grenaa.

Ved vejen ind til Ebeltoft syner den ikoniske røde bygning, Maltfabrikken på sin bakke midt i Ebeltoft. Maltfabrikken som for nylig er genåbnet som det kulturelle kraftcenter i Ebeltoft er et samlingssted for hele familien med skaterbane, butikker og madsteder kun en portåbning fra byens brostensbelagte gader.

Parkér bilen ved Fregatten Jylland og gå op i den gamle bydel i Ebeltoft. Caféer, restauranter og spændende butikker ligger side om side i snørklede gågader med toppede brosten, bindingsværk og stokroser. Torvet er Ebeltofts hjerte, og her finder I det landskendte rådhus, Det Gamle Rådhus. I rådhuset ligger også Museum Østjylland, hvor der året rundt er gratis udstillinger for både voksne og børn.

Verdens længste træskib og glas i verdensklasse

Side om side i maritime omgivelser ligger Fregatten Jylland, verdens længste træskib, samt Glasmuseet Ebeltoft, kendt verden over for sin unikke samling af international moderne glaskunst.

Kystbyen Ebeltoft og Mols Bjerge

Fra parkeringspladsen ved Fregatten, kan I fortsætte turen langs havnepromenaden, hvor der på vejen også ligger en legeplads. I kommer bl.a. forbi Trafikhavnen hvor der er klassiske fiskerestauranter, Hos Walter med lokale delikatesser og stort udvalg af lokale produkter. I ender ved Skudehavnen, hvor I kan hygge jer med at fange krabber eller blot nyde roen og udsigten til Mols Bjerge.

Byen er den eneste vestvendte by på østkysten af Jylland og byder derfor på fantastiske solnedgange. Fra Ebeltoft kan I se til Mols Bjerge og Ebeltoft by er, med sit historiske bymiljø, en del af Nationalpark Mols Bjerge.

Tur til Mols Bjerge

Inden I når ud af byen, kan I dreje til venstre mod Femmøller og køre langs kystvejen. På vejen kommer Femmøller Strand, hvor en gåtur til Égil Fischers Ferieby også er værd et stop på vejen. Parkerer I ved rundkørslen foran Molskroen, er der ikke langt til at hente en kop kaffe hos Égil's café eller shoppe i Huset Frost.

Tre steder hvor turen i Mols Bjerge kan starte:

Grenaa - Djurslands største handelsby

Det er i dag Djurslands største handelsby med gode shoppingmuligheder i alle typer specialforretninger og supermarkeder. Tre gågader mødes på Torvet, hvor også Grenaa Kirke ligger. Fra kirken kan du se den gamle købmandsgård fra 1760, der i dag huser Museum Østjylland Grenaa - det tilgængelige museum, hvis permanente udstillinger tager dig med gennem 10.000 års historie på Norddjursland. Der er gratis entré.

Midt på Djursland

Uanset alder byder Djursland med garanti på attraktioner og aktiviteter som skaber gode ferieminder. Undgå at være afhængig af det danske vejr og tag på museum. Djursland skaber et godt fundament til at rejse tilbage i tiden og direkte ind i den danske historie. Hvis dagen hellere skal stå på selvforkælelse så besøg Lübker Square. Her findes både subtropisk bad, spa og fitness. I vil med garanti få ladet batterierne op.

Book miniferie

Klik på billedet for at komme ind på bookingsiden. Her kan du nemt booke overnatning og oplevelser.

Book nemt din helt egen feriepakke til Djursland. Du kan vælge mellem mere end 70 forskellige overnatningssteder og entrébilletter til fx Kattegatcentret, Fregatten Jylland og meget mere.

Find ledig overnatning og book - sådan gør du:

1. Først vælger du ankomstdato, derefter afrejsedag og til sidst antal personer. Vi har især brug for dine børns alder, hvis du senere skal vælge billetter til attraktioner.

2. Du kan vælge mellem flere forskellige typer overnatning eller kun vælge hotel eller camping.

3. Du vil herefter få vist ledig overnatning. Vælg nu den overnatning som passer jer.

4. Vælg evt. billetter til attraktioner eller gå videre.

5. Her får du et samlet overblik over din bestilling samt samlede pris.

6. Vælg betaling og vælg betalingstype. Indtast oplysningerne.

7. Billetterne til attraktionerne bliver fremsendt på mail sammen med bekræftelsen på overnatning og dem skal du printe eller vise hos attraktionen.