VisitDjursland
Kvinde og barn kigger ud over strand fra terrasse

Ferie i sommerligt oplevelsesmekka

Djursland er et af de mest attraktive ferieområder i Danmark og værdsættes højt af både børn og voksne. I finder utallige oplevelsesmuligheder på Djursland, der blandt andet rummer Nordens største sommerland, alverdens havdyr og en masse vilde dyr.

Med 250 kilometer kystlinje, kridhvide, børnevenlige sandstrande, stille vige og majestætiske kalkklinter er en tur på stranden ganske oplagt. Husk også at pakke vandrestøvlerne, for i Nationalpark Mols Bjerge findes et enestående istidslandskab med bjergtagende panoramaudsigter og gode vandreruter.

Alletiders attraktioner

Findes der noget bedre, end at bruge tid med familien og se, hvordan både børn og voksne, store som små, nyder nuet? På Djursland vælger I frit mellem de helt store oplevelser, I aldrig glemmer og de små hyggelige inputs, der sætter prikken over i’et på ferien. Se en oversigt over nogle af de fedeste steder her og book dem samlet nederst på siden.

Tilføj et drys af lærerige museumsbesøg og afslappende selvforkælelse til turen. På Djursland finder I Gammel Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum lige ved siden af Det Grønne Museum, der har fokus på landbrug, skov, jagt og mad. En billet til det ene sted, giver jer automatisk adgang til det andet – så hvorfor ikke lægge vejen forbi? Er I mere til subtropisk vandland, så tag til Lübker og kom helt ned i gear.

Grenaa - Djurslands største by

Grenaa centrum, shopping på Djursland

Grenaa har altid været en vigtig handelsby, og det historiske præg ses tydeligt på byens torv. Her møder tre gågader hinanden, og herfra kan du se den gamle købmandsgård fra 1760, der i dag huser Museum Østjylland Grenaa. Det er gratis at besøge museet, hvis permanente udstillinger tager dig med gennem 10.000 års fascinerende historie på Norddjursland.

Tre børn leget på krabbe skulptur på legepladsen ved Kattegatcentret i Grenaa

På havnen finder I Kattegatcentret – et kæmpe slaraffenland for jer, der er interesserede i livet under havets overflade. Tæt på havnen ligger Grenaa Strand, der er yderst børnevenlig, og som hver sommer byder på mange sjove aktiviteter.

Én af Djurslands største fordele er, at der ikke er langt mellem oplevelserne. Når I alligevel befinder jer på Norddjurs, bør I gøre jer selv den tjeneste at tage forbi havnebyen Bønnerup. Havnen er god at fiske i, mens stranden omkring havnen er en rigtig god badestrand. Fortsæt videre til Fjellerup og spis en is fra Danmarks bedste ishus, Fjellerup Vaffelbageri.

Kystbyen Ebeltoft

To voksne og to børn går på brostensgade i Ebeltoft med stokroser og rådhuset i baggrunden

Ebeltoft er den eneste vestvendte by på østkysten af Jylland og byder derfor på fantastiske solnedgange. Byen rummer desuden en lang række aktiviteter, så her går I ikke galt i byen, hvis I sætter en hel dag af.

Tag først på museumsskibet, Fregatten Jylland og bliv herefter på havnen, for ikke langt herfra ligger Glasmuseet, der udover at udstille international glaskunst også har en række sommerferieaktiviteter for børn. På Trafikhavnen kan I spise fisk på de klassiske fiskerestauranter, mens I på Skudehavnen kan hygge jer med at fange krabber.

Naturudflugt

Tag på udflugt til det enestående istidslandsskab i Nationalpark Mols Bjerge. Både Ebeltoft og Kalø Slotsruin er en del af nationalparken, så her er der rigeligt at udforske. Lidt nord for Ebeltoft ligger Vibæk Strand, hvor naturguiderne fra Nationalpark Mols Bjerge guider jer til krabbefiskeri og fortæller om livet ved kysten.

Kalø Slotsruin - Nationalpark Mols Bjerge

I kan også besøge steder Kyst- og Fjordcentret, hvor der er aktiviteter for hele familien både til lands og til vands. Om sommeren har centret sommerbase ved Blå Flag Stationen i Fjellerup, og her kan I blandt andet røre ved fisk, blive introduceret for snorkling og havkajak eller komme på en guidet tur med en naturvejleder. Hos Karpenhøj Naturcenter, der er en del af Nationalpark Mols Bjerge, kan I komme på en guidet tur eller bo i tipi eller shelter.

Book miniferie

Klik på billedet for at komme ind på bookingsiden. Her kan du nemt booke overnatning og oplevelser.

Book nemt din helt egen feriepakke til Djursland. Du kan vælge mellem mange forskellige overnatningssteder og entrébilletter til fx Kattegatcentret, Fregatten Jylland og meget mere.

Find ledig overnatning og book - sådan gør du:

1. Først vælger du Indtjekning, derefter Udtjekning og til sidst antal Gæster.

2. Du vil herefter få vist ledig overnatning. Vælg nu den overnatning som passer jer enten ud fra listen eller på kortet over Aarhusregionen.

3. Se liste over oplevelser og tilføj evt. billetter til attraktioner eller gå videre til kurv.

4. Kurven giver et samlet overblik over din bestilling samt samlede pris.

5. Vælg betaling og vælg betalingstype. Indtast oplysningerne.