VisitDjursland
To voksne og to børn går på brostensgade i Ebeltoft med stokroser og rådhuset i baggrunden

Ebeltoft - den hyggelige kystby

På den sydlige del af Djursland finder du en af Danmarks mest populære feriebyer, Ebeltoft. Byen er kendetegnet ved sine skæve bindingsværkshuse, snørklede gader med toppede brosten og blomstrende stokroser, som får byen til at emme af idyl.

Den gamle bydel i Ebeltoft oser af nostalgi. Caféer, restauranter og spændende butikker ligger idyllisk placeret i de snørklede middelaldergader med toppede brosten, bindingsværk og stokroser. Byen er kendt for at have et levende handelsliv, med fristende tilbud for enhver og har i forbindelse med helligdage og events åben søndag samt aftenåben. Byen har desuden et større udbud af dagligvarebutikker.

Ebeltoft by er, med sit historiske bymiljø, en del af Nationalpark Mols Bjerge. Torvet er Ebeltofts hjerte, hvor torvehandlere, vægtere og Det Gamle Rådhus er en del af en enestående kulisse. 

Ebeltoft, den hyggelige handelsby er byens borgere stolte af, og de sætter en ære i, at turister skal føle sig velkomne. 

Byens landskendte vartegn

Det Gamle Rådhus bruges af borgere og byens gæster til vielser. Par fra hele Danmark og ofte også udlandet, kommer til Ebeltoft for at blive viet i det charmerende rådhus. 

I rådhuset ligger også Museum Østjylland, hvor der hele året er udstillinger og aktiviteter for både voksne og børn. Tag en pause fra det travle liv på Ebeltofts hovedgade og kig indenfor i den charmerende Farvergård, hvor egnens bønder og byens borgere i gamle dage fik farvet deres garn og stof. Museet laver aktiviteter for børn og voksne året rundt, og der er
levende formidling i Farvergården i ferierne.

Vægtersangen er en smuk og stemningsfyldt oplevelse. I sommersæsonen går vægterne deres runde i Ebeltoft fra trappen foran Det Gamle Rådhus og deres klare sang kan høres vidt omkring. Op mod jul og i forbindelse med Ebelfestival i efterårsferien kan vægterne også høres og ses i de gamle gader.er med toppede brosten, bindingsværk og stokroser. Byen er kendt for at have et levende handelsliv, med fristende tilbud for enhver og har i forbindelse med helligdage og events åben
søndag samt aftenåben. Byen har desuden et større udbud af dagligvarebutikker.

Oplevelser i Ebeltoft

Side om side i maritime omgivelser ligger Fregatten Jylland, verdens længste træskib, samt Glasmuseet Ebeltoft, kendt verden over for sin unikke samling af international moderne glaskunst. Ikke langt fra Ebeltoft by finder I Ree Park Safari,
hvor I kan komme tæt på alverdens dyr. 

Fregatten Jyllands træskibshavn er den ideelle anløbshavn for lystsejlere. På Træskibshavnen kan I nyde den unikke atmosfære under Fregattens master og følge med i aktiviteterne på skibet og værftet. Havnen er officiel træskibsfrihavn.
Følg stien langs vandet fra træskibshavnen til Ebeltoft Skudehavn med de charmerende røde træhuse. Havnen er udstyret med helt nye bade- og toiletfaciliteter.

Byen er den eneste vestvendte by på østkysten af Jylland og byder derfor på fantastiske solnedgange. Familien kan hygge sig med at fange krabber eller blot nyde roen og udsigten til Mols Bjerge.

Ved Ebeltoft ligger en mountainbikebane på 13 km som er meget anerkendt af professionelle i MTB-klubber i Danmark. Ligeledes findes en discgolf-bane, der er en blanding af en golf- og frisbee-sportsbane. 

Hele året er der aktiviteter i Ebeltoft. I påsken er der åbent på helligdage, hvor der også er underholdning på torvet og rundt i byen. Mød Klovnen Alfred i byens gader i sommerhalvåret på udvalgte dage, hør jazz på torvet om lørdagen og så er der loppemarkeder samt sommerfest. I efterårsferien er der Ebelfestival, hvor hele familien inviteres til at se og opleve aktiviteter med fokus på æbler. Året sluttes af med Ebeltoft Juleby - julens store oplevelse. På byens torve er der julemarked og Julen Søsættes.

Kystbyen Ebeltoft

Ebeltoft har med sin nærhed til vandet både det særligt spændende havnemiljø og en række populære badestrande. Ahl Strand og Vibæk Strand er begge meget børnevenlige. Øst for Ebeltoft ligger desuden Dråby og Boeslum Strand. I Ebeltoft Vig er der gode muligheder for at fiske efter fladfisk og havørreder samt surfe, sejle i havkajak og dyrke andre kystaktiviteter.