VisitDjursland
Randers Regnskov

Læring og dyr

Kom tæt på dyr fra hele verden og bliv klogere på dyrevelfærd, dyrebevarelse og dyrearter. Her er dyreparker, akvarium og endda en regnskov.

Gå på opdagelse i Randers Regnskov

Randers Regnskov er et sansebombardement af naturoplevelser. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil.

I skovbunden arbejder bladskærermyrerne utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres bo, alt imens søkøerne svømmer roligt rundt, og komodovaranerne daser på en solbeskinnet plet. Mød også vores to fantastiske jaguarer i deres anlæg med helt egen pool.

www.regnskoven.dk

Kattegatcentret - Kåret til Nordens bedste akvarium flere år i træk, senest i 2019

Mærk gyset, når hajerne omringer dig, fang den største krabbe og leg dig til viden om fisk og sundhed i ”Det levende køkken”. Hvad enten du foretrækker at være tørskoet tilskuer eller har mod på at kaste dig ud på dybt vand blandt hajer og andre spændende havdyr, så står Kattegatcentret klar med et hav af oplevelser.

Træning af tropiske hajer
Oplev vores daglige hajtræning i den store tropiske hajtank, og få helt ny viden om de fascinerende hajer. De store rokker danser og pjasker i overfladen, mens hajfinner skærer sig gennem vandet. Du kan stå helt tæt på og få vandsprøjt i håret, eller se det hele fra hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og de store hajer! 

Dyk med hajer
I Kattegatcentret behøver du ikke at nøjes med at stå med snuden mod ruden. Du kan også dykke ned til hajerne og de andre fisk og opleve det hele på tætteste hånd. Bestil et dyk i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium eller et BIG SHARK DIVE hos vores store tropiske hajer. Vi har åbne akvarier, så du både får vandsprøjt i håret, lyden af plaskende fisk og lugten af saltvand – og mere end 250 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr. Vi ses! 

www.kattegatcentret.dk

Skandinavisk Dyrepark - Dyr der har det helt vildt!

Midt på Djursland ligger Danmarks mest naturlige dyrepark, hvor der er masser af plads til både dyr og mennesker. Dyrene kommer altid i første række, og som gæst får du en enestående mulighed for at komme tæt på dyrene fra lange gangbroer, som bugter sig gennem den smukke danske natur.

Rovdyrfodringer og havørneshow
Tag på en uforglemmelig tur til dyrenes oase og oplev dyr fra hele Norden. I store og naturlige parker møder du isbjørne, brunbjørne og ulve samt mange andre nordiske dyr. Følg med når dyrepasserne fodrer rovdyrene og oplev guidernes spændende og levende historier fra dyrenes verden. Bliv betaget af de majestætiske Stellers havørne fra tribunen under det flotte ørneshow.
På Naturstien, hvor naturen og det vildtlevende dyre- og insektliv har frie rammer, kan du lade sig inspirere til en mere dyre- og naturvenlig have, hvor et rigere dyreliv kan give dig vildere oplevelser – også når du er kommet hjem!

Ekstra aktiviteter
I det store aktivitetscenter kan du se et 100% ægte mammutskelet og røre ved masser af kranier samt skind og gevirer. Gå endelig ikke glip af muligheden for at fodre de frække dådyr og prøv kræfter med de spændende udfordringer på den kæmpestore
og meget roste legeplads.

www.skandinaviskdyrepark.dk

Ree Park Safari - Djurslands safaripark

Besøg Ree Park Safari og få et uforglemmeligt besøg i dyrenes spændende verden. Djurslands store safaripark byder på vilde oplevelser og aktiviteter blandt dyr fra eksotiske verdensdele.

Tag med på en Landrover Safari, hvor du kører rundt blandt de mange afrikanske dyr på savannen. Dyrene kommer ekstra tæt på ved fodringstid. Her kan du bl.a. opleve Danmarks eneste geparder jage frokosten eller se de mange sjove aber flokkes om føden. 

Amerika Expressen
Tag en togtur tilbage i tiden med Amerika Expressen. Når du stiger ombord på toget på Central Station, så træder du ind i en verden, hvor det at rejse tog længere tid end i dag, og der var rigelig plads til at opleve. Turen med damptoget Black Beauty går ud over den nordamerikanske prærie, hvor du kommer helt tæt på ulve, bisoner, elge og sortbjørne. 

Kamelridning og klappedyr
Børnene vil elske en ridetur på parkens store kameler, og på legepladsen er der mulighed for at brænde krudtet af – under overvågning af de stribede Sumatra tigre, der bor lige ved siden af. Du kan også komme helt tæt på og røre alle dyrene på Farmen. Her kan du klappe og kæle med kyllinger, svenske minigrise, geder og æsler.

www.reepark.dk

Munkholm Zoo - dyreoplevelser i øjenhøjde

I Munkholm Zoo finder du masser af oplevelser for dyreglade børn i alle aldre. Her er mange børnevenlige dyr, som du må gå ind til, og endnu flere du selv må prøve at fodre. Du kan klappe en kanin, røre ved en ged, stryge et vildt dyr over ryggen, mærke på en slange, ride en tur på en pony eller se på de mange andre spændende eksotiske dyr i parken. På de daglige foderrunder og dyrefremvisninger fortæller dyrepasserne både om dyrene, deres levevis og om de mange historier fra parken – f.eks. om abernes flugt sidste sommer og om den sjældne albinokænguru, som kom til verden i efteråret. Du kan også selv blive dyrepasser for en dag. Du kommer – sammen med dyrepasseren - tæt på dyrene, du får lov at fodre dem og får et diplom, når dagen er omme.

www.munkholmzoo.dk