VisitDjursland
Kattegatcentret

Gys og vand

Få et hav af oplevelser. Besøg Kattegatcentret og kom tæt på 250 arter af forunderlige og farvestrålende havdyr eller dyk ned i dybet. På vandlegepladsen pjaskes, krybes og kravles der. Hav indkranser Djursland på tre sider, og så er de milde strande med lavt vand og kridhvidt sand.      

Kattegatcentret - bliv bidt af havet!

Uanset om du foretrækker at være tørskoet tilskuer eller blive kastet ud på dybt vand i dykkerdragt, står Kattegatcentret klar med et hav af oplevelser, som vil bide sig fast for altid!

Lad dig omringe af hajer, se sælerne boltre sig i deres rette element, ro i kajak på det dybeste ishav og lær mere om, hvordan du passer godt på havets natur.

I Kattegatcentrets tropiske hajtank danser og pjasker de store rokker i overfladen, mens hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Stå helt tæt på og få vand i håret - eller se det hele fra hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og hajerne.

Vores åbne akvarier byder på et sansebombardement af vandsprøjt, lugte og lyde – og i rørebassinerne kan du ”klappe” en haj, lege gemmeleg med fladfiskene og holde i hånd med søstjerner og krabber.

Mød mere end 250 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr og oplev vores unikke hajtræning, hvor du for alvor får indsigt i de fascinerende dyr. Vil du helt tæt på, kan du også dykke ned til hajerne!

Børnevenlige rørebassiner
Hold en krabbe og rør ved en haj i et af de mange børnevenlige rørebassiner. Hos os kigger du ikke bare gennem ruden. Vi har åbne akvarier med vandsprøjt, lugte og lyde, og i rørebassinerne kan du ”klappe” en haj, lege gemmeleg med fladfiskene og holde i hånd med søstjerner og krabber. Du kan også dykke ned og opleve det hele på tætteste hånd. Mere end 250 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr venter på at bide sig fast for altid. Vi ses!

Se mere om at dykke i Kattegatcentret.

Lübker Square – 3.500 m2 stort åndehul med subtropisk bad og spa & wellness

Tag en dukkert i det Subtropiske bad og slip legebarnet løs. Her er varmt året rundt og mulighed for dejlige vandaktiviteter for hele familien. Specielt for de mindre børn er vores Subtropiske bad en overskuelig oase, hvor der er fra 30 grader i vandet og altid 1,5 grad varmere i luften. Prøv morskabsbassin, ”fritfalds” vandrutsjebane, stort varmtvandsbassin med bobler, børnebassin og fælles sauna.

Spa & Wellness er baseret på ældgamle kur- og sundhedsprincipper. Her møder du et univers af dufte, farver, lyde og berøringens kraft. Du kan forkæle dit indre og ydre gennem luksuriøse krops- og ansigtsbehandlinger samt afstresse og få ny energi gennem et bredt udvalg af inden- og udendørs hydroterapi. 

Vand, varme og berøring skaber den optimale spaoplevelse i de skønne og eksklusive omgivelser i Lübker Square, som tilbyder følgende faciliteter: Dampbad, rain showers, fodbadsfontæne, spabad, sauna, koldtvandskar, udendørs vildmarkskar, koldvandskaskader og varme.

Læs mere om Lübker Suptropisk Bad her www.lubker.com

Eller mere om wellness her.

Kæmpe vandland i Djurs Sommerland

Fra toppen af bjerget får I alt med. Sommerbrisen hvisker i palmerne, og vandhunde hviner i bølgerne langt under jer. Forsigtigt nærmer I jer kanten, før I grinende suser ned ad bjergsiden, så vandet sprøjter omkring jer.

Det kan I opleve

Det kæmpestore Vandland byder på timevis af sjov for små og store vandhunde. Rid på 12 meter høje bølger i The Wave eller flyd med strømmen ned ad den stejle bjergside i Wild RiverBlack Hole er fuld fart gennem det sorte ingenting, før et gigantisk plask sender jer tilbage i dagslyset. Pas på! Når Hawaiis tønde flyder over, så vælter 2000 liter vand lige ned i hovedet på jer.

Læs mere om vandlandet i Djurs Sommerland her.

Oplev havet fra nye vinkler på oplevelsespladserne

Aktiviteter langs Djurslands 250 km lange kyst er på forskellig vis i fokus på oplevelsespladserne ved Vibæk Strand, Fjellerup Strand og Bønnerup.

Oplevelsesplads ved Vibæk Strand ligger under det Blå Flag. Her går vandleg og læring op i en højere enhed, når naturguider fra Nationalpark Mols Bjerge henover sommeren tager dig med på safari i havet, ved kysten og på stranden. 

Oplevelsesplads Fjellerup Strand ved Thomasminde byder surfere velkommen. Her er god afstand til de badende gæster, p-pladser til af- og pålæsning af udstyr, oplagringsplads, udendørs bruser og tørrefaciliteter.

På Oplevelsesplads Bønnerup kan kajakroerne året rundt let få kajakken i vandet fra kajakbroen. Med kajakpavillon, borde-bænkesæt og en solnedgangsbænk er der også gjort plads til pauser.

Djurslands strande - se oversigt over 100 strande på Djurslands 250 km lange kyststrækning. 

Djursland er omgivet af hav på tre sider, hvilket giver helt oplagte muligheder for en badeferie eller en fisketur. Få steder i Danmark kan prale af at have over 100 strande langs den 250 km lange kyststrækning.

Se mere om Djurslands strande på www.danmarksstrandguide.dk eller kig her

Svømmehal og pools

Svømmehaller for alle vandhunde.

Naturen indbyder til aktiviteter

Hos Kyst- og Fjordcentret kommer I helt tæt på den fantastiske natur langs Djurslands nordkyst. Vores baser er Fjordcentret i Voer Færgested, Blå Flag Fjellerup Strand og Blå Flag Grenaa Strand.
Fjordcentret i Voer Færgested er et perfekt udflugtsmål for hele familien – både landkrabber og vandhunde. Aktiviteterne er en blanding af fordybelse, sjov, nærvær, opdagelser og læring, og tag bare madkurven med! 
Blå Flag Fjellerup tilbyder sommeren igennem ture med naturvejlederen og introduktion til snorkling eller havkajak. Du finder os ved badebroen. I Grenaa kan I opleve livet på det lave vand eller i skoven, fange krabber og fremstille hjemmelavet krabbesuppe og mange andre aktiviteter for store og små.

Vores Rullende Naturvejledning er på tur hele sommeren og kan træffes på Bønnerup Havn, Sangstrup Klint, St. Sjørup, Grenaa Marina og flere andre steder. Her fanger studerer vi fisk, krabber og krible-krable, finder sten og fossiler og snakker om naturen omkring os.

Se det aktuelle program for på www.kystogfjordcentret.dk og bliv opdateret på, hvad vi laver lige nu.

Du er også meget velkommen til at ringe til os på 8648 9685.

Booking af aktiviteter på www.natur-djursland.dk

Se flere aktiviteter i naturen som f.eks. kajakture, snorkling, vinterbadning, undervandsdykning og mange andre aktiviteter.