Naturformidling på Djursland

Aktiviteter langs Djurslands 250 km lange kyst er på forskellig vis i fokus på de nye oplevelses-pladser ved Vibæk Strand, Fjellerup Strand og Bønnerup.

Oplevelsesplads Vibæk Strand ligger under det Blå Flag. Her går vandleg og læring op i en højere enhed, når naturguider fra Nationalpark Mols Bjerge henover sommeren tager dig med på safari i havet, ved kysten og på stranden. 

Oplevelsesplads Fjellerup Strand ved Thomasminde byder surfere velkommen. Her er god afstand til de badende gæster, p-pladser til af- og pålæsning af udstyr, oplagringsplads, udendørs bruser og tørrefaciliteter. Ved pladsen er gode opholdsfaciliteter og kystkulturen med bundgarnspælene sætter et charmerende præg på kysten ved Fjellerup.

På Oplevelsesplads Bønnerup kan kajakroerne året rundt let få kajakken i vandet fra kajakbroen. Med kajakpavillon, borde-bænkesæt og en solnedgangsbænk er der også gjort plads til pauser. Bønnerup er hav, havn, hygge og himmel – et levende lokalsamfund, hvor kutterne dagligt sejler ud og bringer fisk med tilbage. Har du en jolle, er der slæbested mod betaling til havne-fogeden.

Læs mere om oplevelsespladserne på www.natur-djursland.dk

Sommeren igennem tilbyder Kyst- og Fjordcentrets naturvejledere aktiviteter for både børn og voksne, bl.a. formidling af livet på det lave vand, hvor krabber og småfisk holder til, ture i kajak, snorkling, introduktion til klinternes fossiler og dyreliv. Naturvejlederne træffes ved Kyst- og Fjordcentret i Voer, ved Blå Flag centrene i Fjellerup og Grenaa og dukker også op andre steder langs kysten i løbet af sommeren og sætter aktiviteter i gang.

Se mere på www.kystogfjordcentret.dk 

Karpenhøj Naturcenter tilbyder sæsonen igennem mange aktiviteter for børn og familier. Flere gange i løbet af sommeren afholdes Blå Flag aktiviteter på andre Blå Flag strande som Følle Strand, Skødshoved og Nappedam. Børn kan bl.a. være med til at fange krabber, rejer og andre smådyr i det lave vand og meget mere. www.karpenhoej.dk

Få hjælp af Nationalparkens guider
Rundt om i Nationalparken står der guider for at inspirere dig til en oplevelser på egen hånd. De uddeler også kort og brochurer samt giver daglige korte guidede ture. I sommerferien står guiderne alle ugens dage kl. 10-17 ved Kalø Slotsruin på p-pladsen, på Besøgscenter Øvre Strandkær og på Vibæk Strand. Se mere på Nationalparkens hjemmeside

Del denne side

Book aktiviteter i naturen

oplev-djursland.dk book

Brug naturen aktivt. Book fx sejltture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere på oplev-djursland.dk. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.