Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge er opkaldt efter områdets bedst kendte naturområde: Mols Bjerge - men Mols Bjerge dækker kun en lille del af den samlede nationalpark. I alt dækker området et landareal på cirka 150 km² og 30 km² hav. Landskabet varierer i stil med store bakkedrag, der hæver sig helt op til 137 meter over havoverfladen- og forskellige naturtyper som heder, skov, moser, græsningsarealer og spændende kystnatur, med fine badestrande, fiskevand og gode muligheder for sejlsport. 

I Mols Bjerge er der mulighed for at vandre, ride, deltage i guidede ture og friluftsaktiviteter eller besøge de mange seværdigheder. Se også aktiviteter via Karpenhøj Naturcenter

To informationscentre i Nationalpark Mols Bjerge.
Ideen bag de to centre er både at give de besøgende en større oplevelse af områdets kultur- og naturværdier, men også at inspirere de besøgende til at opsøge og opleve kulturen og naturen, der hvor de er i nationalparken. 

Besøgscentrene er indrettet ved Kalø Hovedgård ved Rønde og gården Øvre Strandkær midt i Mols Bjerge. 

Karlsladen
Ved Kalø er det den fine gamle Karlslade i bindingsværk, der indrettes med formidling af områdets kultur og natur. Laden er bygget så tidligt som i 1703, så den har nogen år bag sig. Nu får den en ny æra i forbindelse med formidlingen af områdets kulturhistorie. 

Øvre Strandkær 
To af Øvre Strandkær's fire længer indrettes som et naturligt udgangspunkt for et besøg i Mols Bjerge. Her vil du kunne få oplysninger om spændende planter og dyr, samtidig med at du får at vide hvordan isen har formet det landskab vi i dag kan se i området. 

Informationscentre

Se mere om informationscentrene her

Seværdigheder i Nationalparken
som fx Agri Bavnehøj, Trehøje, Jernhatten, Kalø Slotsruin og mangle flere:

Se liste over populære seværdigheder i Nationalparken.

Nationalpark Mols Bjerges hjemmeside - følg med i ny viden om Nationalparken

Læs mere om Mols Bjerge og nationalparken her

. http://webwall.tv/nationalparkmolsbjerge/

Del denne side

Nationalparkbussen

Nationalparkbussen kører på tre timers sightseeing i Nationalpark Mols Bjerge. Se mere om bussen her.

Book tur her...

Karpenhøj Naturcenter
Guidede ture i naturen

Book bl.a. sejltur med Veteranskibet Skødshoved og guidet tur i nationalparken på www.natur-djursland.dk

Book aktiviteter i naturen

oplev-djursland.dk book

Brug naturen aktivt. Book fx sejltture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere på oplev-djursland.dk. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.