VisitDjursland
Kyst- og Fjorcentret, waders på Randers Fjord, Djursland

Naturformidling

Naturvejledning ved kyst, i fjord og i bjerge.

Tag med på fisketur på Randers Fjord tilbered fangsten over bål, når I er kommet i land igen. Hop med ombord på Veteranskibet Skødshoved når guider fra Nationalpark Mols Bjerge lægger fra kaj og drager på sælsafari på Kaløvig med kig til slotsruinen. Der er også havkajakture, MTB-ture, vildmarksgourmet, ture med fuld fart i en RIB-båd, guidede ture med NationalparkBussen, snorkelture og meget mere.

Book på www.oplev-djursland.dk

Tag med naturvejlederne ud til kysterne på:

Karpenhøj Naturcenter

På sommernaturskolen undersøges naturen helt tæt på, vi laver bålmad og sover i shelters. De større børn kan prøve kræfter med Mols Bjerge på guidet mountainbiketur sammen med deres forældre. Naturcentret tilbyder også formidling andre steder ved vand og i skov. 

Flere gange i løbet af sommeren afholdes Blå Flag aktiviteter på Blå Flag strande på det sydlige Djursland. Fang krabber, lær at tilberede rejerne på stranden og rund af med krabbevæddeløb. www.karpenhoej.dk

Kyst- og Fjordcentret

Ved Blå Flag stationerne i Fjellerup og Grenaa er der hele sommeren mulighed for at møde nogle af Djurslands naturvejledere. Ture i kajak, snorkelture, ture med fokus på krabber, fossiler, fisk og hvad du ellers finder langs djurslands kyst. 

Fjordcentret tilbyder aktiviteter ude og inde, som er tilpasset det aktuelle vejr og din familie. Her kommer i tæt på, tæt på naturen, tæt på krabberne og ikke mindst tæt på hinanden. Stå i vand til hofterne selvfølgelig med waders på, prøv en tur i kano, slå ild til bålbagte pandekager og meget mere. www.kystogfjordcentret.dk

Kyst- og Fjordcentret har tre fysiske baser: Fjordcentret ved Voer Færgested, Klithuset ved Grenaa Strand og Klithuset ved Fjellerup Strand hvor der også er Blå Flag Station.

Stejle kalklinter

Tag på jagt efter forsteninger, fossiler og meget mere langs klinterne på Norddjursland som fx Karlby, Gjerrild og Sangstrup.

Nationalpark Mols Bjerge, guidede ture og aktiviteter for hele familien

Sommeren igennem vejleder nationalparkguiderne besøgende og tilbyder gratis guidede ture og turfoldere. Mangler du vejledning på din tur så brug nationalparkens app der er tilgængelig på App Store eller Google Play, eller kan downloades ved at følge linket i denen tekst. I år kan man desuden komme med på guidet sightseeing tur med Nationalpark-Bussen. 

Start turen i nationalparken med et besøg på et af besøgscentrene

Besøgcenter Øvre Strandkær og Karlsladen

Få en større oplevelse af områdets kultur- og naturværdier og bliv inspirere til at opsøge og opleve kulturen og naturen i nationalparken ved Øvre Strandkær med fokus på natur, flora og fauna. Ved Karlsladen er der fokus på Kulturhistorien. 

Nationalpark Mols Bjerge - www.nationalparkmolsbjerge.dk

Oplevelsespladser - naturvejledning ved udvalgte strande på Djursland

Aktiviteter langs Djurslands 250 km lange kyst er på forskellig vis i fokus på oplevelsespladserne ved Vibæk Strand, Fjellerup Strand og Bønnerup.

Oplevelsesplads Vibæk Strand ligger under det Blå Flag. Her går vandleg og læring op i en højere enhed, når naturguider fra Nationalpark Mols Bjerge henover sommeren tager dig med på safari i havet, ved kysten og på stranden. 

Oplevelsesplads Fjellerup Strand ved Thomasminde byder surfere velkommen. Her er god afstand til de badende gæster, p-pladser til af- og pålæsning af udstyr, oplagringsplads, udendørs bruser og tørrefaciliteter. Ved pladsen er gode opholdsfaciliteter og kystkulturen med bundgarnspælene sætter et charmerende præg på kysten ved Fjellerup.

På Oplevelsesplads Bønnerup kan kajakroerne året rundt let få kajakken i vandet fra kajakbroen. Med kajakpavillon, borde-bænkesæt og en solnedgangsbænk er der også gjort plads til pauser. Bønnerup er hav, havn, hygge og himmel – et levende lokalsamfund, hvor kutterne dagligt sejler ud og bringer fisk med tilbage. Har du en jolle, er der slæbested mod betaling til havne-fogeden.