Ørkenen på Anholt

Anholt - et paradis i Kattegat

Foto: Djursland

Anholt er naturøen, du aldrig glemmer, midtvejs mellem Sverige og Danmark, og landets mest isolerede øsamfund.

Den enestående natur er umådelig alsidig; den rummer både det flade landskab og klitter, tæt skov og åben hede. Øens mest bemærkelsesværdige natur er Ørkenen, der består af klitter og hedeområder og er Nordeuropas største lavhede. Der er offentlig adgang til Ørkenen, der i dag er underlagt nænsom naturpleje. Et særkende for øen er den store bestand af spættet sæl. Der er oprettet et sælreservat ved Totten. 

På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde solen og en dukkert ved den omkring 25 kilometer lange kyststrækning. Fiskerlejet bliver også flittigt besøgt af lystsejlere, fiskerbåde og joller. Der er meget at udforske på de godt 22 kvadratkilometer, til bens vel at mærke, for der er et befriende kørselsforbud på størstedelen af øen.

Et besøg på Anholt kræver en overnatning

Grenaa-Anholt Færgefart

Et besøg på Anholt er for de fleste også lig med en sejltur med M/F Anholt. Det tager omkring tre timer at sejle fra Grenaa på fastlandet til Kattegatøen – Anholt, der ligger midt i mellem Danmark og Sverige.

Anholt Turistkontor

Anholt Turistkontor har åbent året rundt. Du finder Anholt Turist på Anholt Havn i samme bygning som Anholt Færgen – lige overfor færgen.

Fakta om Anholt:

Areal: 22 km2
Fastboende ca 160
Færgeforbindelse: Fra Grenaa (2 t. 45 min.) Afgang en gang i døgnet, så nødvendigt med overnatning.