Kulturruter Jylland

Kulturruter på Djursland.

Oplev kulturen i Jylland, hvor temaer binder historierne sammen. Læg vejen forbi Glasmuseet Ebeltoft "Kunst uden gærnser" og Museum Østjylland i Grenaa "Guder og Gåder" på Djursland.  

Kunst uden grænser på Glasmuseet Ebeltoft

Kulturruten: Kunst uden grænser

#LocalWaysToGlobalArt

Store kunstoplevelser midt i Jylland...

På ruten Kunst uden grænser oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Oplevelser der forstærkes af   medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertident. 

Kunst uden grænser fortæller historierne om innovative ildsjæle; kunstnere og erhvervsfolk, lokalbefolkninger med hjerter, der banker for kunsten, og ikke mindst, for alle parter, en enorm vilje og stort mod til at gå imod strømmen.

Fra havnen til et unikt museum for International glaskunst…

På Djursland, smukt beliggende ved Ebeltoft Vig, ligger ét af verdens førende museer for moderne international glaskunst – anerkendt verden over for udstillinger i verdensklasse og en enestående samling.

På initiativ af keramiker og studioglaspionér, Finn Lynggaard, som flyttede til Ebeltoft i 1980, og i tæt parløb med lokale kræfter, heriblandt direktør for Kvadrat, Erling Rasmussen, blev Glasmuseet Ebeltoft indviet i 1986 i den smukke Toldbod, tegnet af Hack Kampmann. I 2006 kom en moderne fløj til, tegnet af 3XN.

I dag er museet omdrejningspunktet for et stærkt, professionelt glasmiljø, og stedet, hvor alle glaskunstens facetter kan opleves – fra håndværket i værkstedet til den helt unge generation og de allerstørste internationale navne. 

Læs mere om Glasmuseet Ebeltoft her...

 

 

Guder og Gåder på Museum Østjylland

Kulturruten: Guder og Gåder

#Godsandmyths

Guder og Gåder viser vej til Midtjyllands spændende fortid

På tværs af det åbne vestjyske landskab, henover det midtjyske skovklædte Søhøjland til Djurslands næse er der gådefulde, mystiske eller særlige historier at fortælle.

Tag på en kulturrejse i landskabet. Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runestenen, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser.

Museum Østjylland: Guder og Gåder

Museum Østjylland. Et museum, tre købstæder, 15.000 års historie

Viden, oplevelse og eftertanke er de tre mærkater, Museum Østjylland klæber på sin formidling. I museets afdelinger i Randers, Ebeltoft og Grenaa kan man opleve nogle af Midtjyllands mest spektakulære kulturhistoriske udstillinger fyldt med viden om tro, overtro og mystik. Oplev vikingetidens runestene i Randers, gå inden for i jættestuen fra stenalderen i udstillingerne i Grenaa eller bliv forundret over og forført af den magiske stemning i den helt unikke Siamesisk Samling i Ebeltoft. Museum Østjylland er også Det Gamle Rådhus i Ebeltoft, Håndværksmuseet i Randers og Farvergården i Ebeltoft.

  • Tustrup. Kult og begravelse i stenalderen
  • Stenvad. Stendyssen fra pengesedlen
  • Poskær Stenhus. Danmarks største runddysse er en tvilling
  • Thorsø Høje. Bronzealderhøje i flok
  • Stabelhøje. Højt til vejrs i bronzealderen

Læs mere om Guder og Gåder på de tre museer...