Ferie uden forhindringer i Dronningens Ferieby

Topmoderne FERIEHUSE – specielt indrettet til gæster med handicap

Man kan ikke andet end at føle sig hjemme i de lyse og nyrenoverede feriehuse i Dronningens Ferieby i Grenå. Husene har et smagfuldt interiør og er fyldt med finesser og hjælpemidler, som letter hverdagen – særligt for vores gæster, som på forskellig vis lever med handicap.

Feriehusenes indretning sikrer bl.a. tryghed og frihed – særligt for folk, der sidder i kørestol, er gangbesværet, eller som har brug for lidt ekstra fleksibilitet eller hjælpemidler. Vi oplever i mange tilfælde, at et familiemedlem, der normalt har brug for ekstra hjælp, kan være selvhjulpen i vores feriehuse. Sammen får I mere tid og energi til gode oplevelser og samvær.

De handicapvenlige forhold gælder også området omkring feriehusene. Der er anlagt fliser fra p-pladsen foran feriehuset, op til og rundt om boligen. Fra hvert rum er der direkte adgang til husets terrasser, som er indrettet med havemøbler. Husene er tæt på skov og by, og I vil have handicapvenlig adgang til Djurslands bedste badestrand. Med en rampe fra badebroen kan kørestolsbrugere også komme helt ned til vandkanten og dyppe tæerne i Kattegat.

Alle vores feriehuse ligger i et charmerende naturområde med let adgang til masser af aktiviteter og muligheder for den enkelte og for gruppen. For eksempel er der let adgang til udendørs fitnesspavilloner, legeplads, hoppepude, vandre-, mountainbike- og løberuter. Vores kreative værksteder gør det også mulig at underholde sig med maling, musik og dans. Her er der oplevelser for alle og plads til at være dén, man er. 

75 m2 feriehuse - indrettet med handicapvenlige finesser

Alle feriehuse er topmoderniseret og gennemtestet af hele 10 familier af mennesker med forskellige former for handicap – eksempelvis personer med sclerose, svagtseende og kørestolsbrugere, m.fl.

Fem af vores feriehuse er udstyret med loftlift.

Køkkenet er fuldt udstyret med fleksible løsninger til familien eller gruppen. Der er komfur, ovn med Slide&Hide-ovnlåge, opvaskemaskine, køleskab med lille frys samt spise- og køkkenbord, der kan hæves og sænkes. På badeværelset er der vaskemaskine, bruser samt vask og toilet med hæve-, sænkefunktioner. Soveværelset har elevationssenge med god plads omkring. Huset er udstyret med Smart TV i stuen, gulvvarme i stue, køkken, gang og på badeværelset samt adgangskode på hoveddøren. Her får I et feriehus indrettet med fokus på fleksibilitet, plads og samvær for hele familien.

Vi har et enkelt allergivenligt hus uden brændeovn. Der er plads til familiens hund og førerhunde i ca. 20 huse.

www.dronningensferieby.dk

Del denne side

Kig ind på Museum Østjylland - Grenaa

Det tilgængelige museum i Grenaa

Udstillingerne er lavet lettilgængelige for alle - uanset forudsætninger, alder eller funktionsnedsættelser. Oplev udstillingen: Fire veje til Norddjurs - Havet, Kalken, Jorden og Købstaden på Museum Østjylland i Grenaa. 

Vildt tæt på ...

Kattegatcentret

Bliv bidt af havet i kattegatcentret! Mærk gyset når hajerne omringer dig, ro i kajak på ishavet og forelsk dig i de dygtige sæler, når de hapser sild og lærer bogstaver. Om du foretrækker at være tørskoet tilskuer eller kaste dig ud på dybt vand i dykkerdragt, så står Kattegatcentret klar med et hav af oplevelser inde og ude.

Danmarks bedst tilgængelige ferietilbud – året rundt

700.000 danskere lever med et vedvarende handicap. Handicap eller ej - alle mennesker har brug for ferie. I Dronningens Ferieby har vi specialiseret os i at give bevægelseshæmmede gæster en førsteklasses ferieoplevelse. Dronningens Ferieby er kåret som et af Danmarks bedst tilgængelige ferietilbud – året rundt. Dronning Margrethe er protektor for Scleroseforeningen/ og Dronningens Ferieby. Hendes Majestæt har ved flere lejligheder lagt turen forbi Grenaa.

Kort