Ella Bella på eventyr i Kalø Slotsruin

Ella Bella på eventyr

I e-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” åbner sig en masse nye eventyr i og omkring Nationalpark Mols Bjerge.

OBS: Opgavebogen (fysisk bog) udleveres gratis til familier ifølge med børn på: Turistinformation Fregatten Jylland i Ebeltoft

Tag med på eventyr!
I et tegnet univers følger man familien, som består af den nysgerrige Ella Bella på 5 år, hendes kloge storebror Otto på 10 år, hendes kaffeglade mor og hendes far som altid er klar med kameraet på deres oplevelsesrige ture. De er på tur og besøger både kendte og mindre kendte seværdigheder i nationalparken.

Ella Bella og hendes familie tager læseren med på et mylder af små og store eventyr rundt i Nationalpark Mols Bjerge med en afstikker til fyrtårnet ved Sletterhage. Her er gode historier om Danmarks midtpunkt i Mols Bjerge, middelalderkonger og andre natur- og kulturfortællinger.

Bogen er skruet sammen, så læseren både får en masse information og en god historie. Morsom er den også, når Ella Bella misforstår de oplysninger, hendes kloge storebror kommer med. For eksempel liver hun gevaldigt op, da Otte midt i en snak om geologien nævner ordet ”istid”. Det lyder lækkert, synes hun, for hun kan lige præcis godt trænge til en is.

I e-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” åbner sig en masse nye eventyr i og omkring Nationalpark Mols Bjerge.

Børn kan løse sjove opgaver med Ella Bella og samtidig lære om Nationalpark Mols Bjerge
I den tilhørende opgavebog ”Leg og lær med Ella Bella” kan børn løse opgaver og samtidig lære om nogle af områdets seværdigheder fx med prik-til-prik tegninger, find 5 fejl, sudoku med insekter, bogstavleg og maleopgaver.

Samtidig med at børnene tegner insekter, finder vej gennem labyrinter, løser ordgåder, opdager fem fejl, forbinder prikker, tegner og maler, kan de nemlig få lidt at vide om Jernhatten, havnefronten i Ebeltoft, istiden og flere af nationalparkens naturskabte fænomener.

Tyggegummi tager 5 år
Sidst i bogen får børnene nyttige oplysninger om, hvor lang tid det tager for naturen at nedbryde affald som plasticposer (500 år), cigaretskod (1-5 år), mælkekartoner (2 år), øl- og sodavandsdåser (500 år), tyggegummi (5 år) og flasker (1 mio. år).

Det kan måske også ind imellem være godt at minde de voksne om ….

e-bogen er målrettet familier med børn i 5–12 års alderen og kan frit downloades.

  

Del denne side

 

Nationalpark Mols Bjerge


Nationalpark Mols Bjerge
 er opkaldt efter områdets bedst kendte naturområde: Mols Bjerge - men Mols Bjerge dækker kun en lille del af den samlede nationalpark. I alt dækker området et landareal på cirka 150 km² og 30 km² hav. Landskabet varierer i stil med store bakkedrag, der hæver sig helt op til 137 meter over havoverfladen- og forskellige naturtyper som heder, skov, moser, græsningsarealer og spændende kystnatur, med fine badestrande, fiskevand og gode muligheder for sejlsport. 

Læs mere om Mols Bjerge og nationalparken her