Æggetyven er løs ombord på fregatten Jylland i påskeferien

Fregatten Jylland byder velkommen til påsken og vi glæder til at præsentere vores gæster for et helt nyt tiltag:  Æggetyven – en sporjagt for de mindste børn og deres forældre. 

Med Æggetyven formidles livet ombord for en del af mandskabet og en enkelt prinsesse anno ca. 1876. Udgangspunktet er skibsdrengen Karl, der som den yngste på skibet har alt det hårde arbejde, men han har fået et fint påskeæg af sin mor og gemt det i sin skibskiste. Ægget er imidlertid blevet stjålet, og det er nu op til gæsterne at finde ud af hvem tyven er. Med et kort i hånden kommer de rundt på Fregatten Jylland og bliver her præsenteret for en række historiske personer, der formidles af en del af voksdukkerne på skibet. Fyrbøderen, kaptajnen og topgasten og mange flere formidler de opgaver og vilkår de har haft ombord med hårdt, ubehageligt arbejde i maskinrummet eller tid til fine middagsselskaber, alt efter social position. Livet til søs på Fregatten Jylland bød på fordærvet mad, søsyge og sparsom fritid, og med Æggetyven får en del af de gamle voksdukker i tableauerne en ny, personlig fortælling. Æggetyven giver gæsterne mulighed for at opleve Fregatten Jylland i eget tempo og giver skibets historie et mere personligt perspektiv.

Vi håber, at gæsterne vil tage godt imod Æggetyven og vi vil efter påske videreudvikle aktiviteten, så den kommer til at omfatte hele fregatøen. Med den får historieformidlingen et boost og gør forhåbentlig besøget på Fregatten Jylland endnu mere spændende for børn og deres forældre. Samtidig vil vi udvide den med mere faglig formidling af skibet, personer og genstande ombord, men med respekt for den autentiske oplevelse der nu møder gæsterne. 

Påsken på Fregatten Jylland byder også på et hav af andre spændende aktiviteter, herunder mulighed for at kigge ind på værftets værksteder, hvor vores dygtige håndværkere arbejder på krydsmasten og mærsen. 

Velkommen ombord.

Dagsprogram i påsken

10.30 Historisk rundvisning

11.30 Hør om fregattens kanoner

12.00 Kanonskud

12.05 Rundvisning for børn – De 6 nøgler

12.45 Lav dit eget reb

14.00 Historisk rundvisning

15.00 Hør om fregattens kanoner

15.30 Kanonskud

Åbningstider / Tidspunkter

13/04/2019 - 22/04/2019 Mandag - Søndag 10:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

Destination Djursland djursland@visitdjursland.com
 

Kontakt

Adresse

Fregatøen - S.A. Jensensvej 4
8400 Ebeltoft

Telefon

+45 8634 1099

Fakta

 • Type

  • Foredrag
  • Rundvisning
  • Anden begivenhed
  • Påskeferie
  • Historie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.677857
Latitude : 56.196327