Kyst og Naturferie - vildt betagende

Et 250 km blåt bånd af kyst og strand omfavner et landskab med bl.a. Nationalpark Mols Bjerge og Naturpark Randers Fjord - det er lige til at udforske. Få steder kan konkurrere med denne koncentration af betagende istidslandskab, strande, varieret og sjælden natur.

Forestil dig Djursland som en plade, der er trykket ned mod syd. Mod nord vipper pladen op og afslører nedenunder 65 mio. år gamle kalkaflejringer. Mod syd, derimod, ligger kalklaget dybt begravet under et magisk nationalparklandskab, som skiftende istider har formet.
Djursland indbyder til jagt efter forstenede søpindsvin under stejle kalkklinter ved Karlby, Gjerrild og Sangstrup. Fjordstemning under høj himmel ved Randers Fjord. Traveture langs nordkysten eller op på Agri Bavnehøj og Trehøje i Nationalpark Mols Bjerge. Friske cykelture ad nedlagte jernbanestrækninger i hjertet af Djursland. Frister det? Så velkommen til det vildeste Danmark.

Se også www.natur-djursland.dk hvor du kan booke aktiviteter i naturen.

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalparken har sit navn fra Mols Bjerge, der er det mest kendte fredede naturområde i nationalparken med et betagende landskab. I dette istidslandskab er naturen helt særlig med sjældne planter- og dyrearter.

Kyst- og Fjordcentret

Kyst- og Fjordcentret

Bliv fjordforsker for en dag og tag familien med til Kyst- og Fjordcentret hvor I får masser af natur, frilufstliv og sjove aktiviteter. Eller mød naturvejlederne ved vandet ved Blå Flag centrene i Fjellerup og Grenaa.  

Cykel Djursland rundt

I folderen er ture og kort over af 15 områder på Djursland:

Helgenæs, Mols Hoved, Mols Bjerge, Ahl, Skærsø, Ørnbjerg, Kalø, Kolind, Katholm, Kolindsund, Gjerrild, Bønnerup, Fjellerup, Løvenholm og Udbyhøj. Turene varierer i længde fra 14 til 55 km. Omtale og henvisning til de fire MTB-spor på Djursland: Auning, Ørsted, Grenaa og Ebeltoft. Kortet er trykt på miljøvenligt stenpapir som er meget rivestærkt og vandtæt.
Kan 
købes flere steder på Djursland bl.a. på Turistinformation Fregatten Jylland, på Grenaa Turistinformation og i MENY i Rønde. Kortet sælges for kr. 50,-

Book aktiviteter i naturen

Book aktiviteter i naturen her

Djursland indbyder til aktiviteter i naturen. På natur-djursland.dk kan du booke aktiviteter i naturen som fx kajakture, guidet ture, smagsoplevelser og meget mere. Indtast din ferieperiode og se, hvilke aktiviteter du kan sikre dig billet til.

Kulturelle og formidlende arrangementer

Middelaldermarked ved Kalø Slotsruin

Kom og vær med i en kollektiv tidsrejse 700 år tilbage i tiden! Marked med middelaldertema, boder, musik og gøgl, formidling, show med riddere og meget mere for hele familien. Der er Kong Menveds Marked i weekenden lørdag og søndag den 18.-19. juni 2016.

Veteranbiltræf ved Kalø Slotsruin

Se flere film om veteranbiler og motorer her http://www....

Kyst og Natur i film

Tilmeld nyhedsbrev Naturture på Djursland

Her kan du tilmelde dig til udsendelseslisten til kalenderen for Naturture på Djursland. Det er gratis!

Kalenderen udkommer en gang om måneden fra oktober til maj og en gang ugentligt i juni, juli og august.

Vil man framelde sig modtagelse af kalenderen, kan det ske ved hjælp af link i bunden af den tilsendte kalender.

God fornøjelse!

Se vejrudsigten for Djursland

Weather picture